duminică, 25 noiembrie 2012

In Colegiul 1 Raducaneni, uslinosii au ajuns sa ameninte cu cutitul oamenii care fac campanie pentru ARD. Politistii stau drepti in fata primarilor uslinosi si executa ordinele orbeste

Se ascute lupta electorala mai ales in mediul rural unde primarii uslinosi, fosti tractoristi sau fosti ofiteri prin armata, dati afara pentru ca rupeau scaunele prin birouri cu burtile lor umflate, au ajuns sa faca legea dupa bunul plac, sustinuti de structurile de ordine publica.
Mi-a ajuns pe mail un text de la Alianta Romania Dreapta, in care se afirma ca staful de campanie a lui Dragomir Tomaseschi a fost sechestrat de politisti, la ordinul unui primar, pentru ca impartea niste ziare. Au fost, de asemenea, oameni amenintati cu cutitul de catre descreieratii sustinatori ai uslinosilor lui Tontacul si Cacarau.

Dar iata mai jos textul celor de la ARD, despre incidentele din colegiul 1 Raducaneni.

"Campania Electorală din Colegiul 1 Răducăneni pentru Camera Deputaţilor a ajuns în stadiul luptelor de gherilă. Susţinătorii USL au ajuns să pună cuţitul la gâtul tinerilor care îl susţin pe Dragomir Tomaşeschi. Candidatul USL, Mugurel Cozmanciuc, a lăsat deoparte orice pretenţie de fair-play şi întrebuinţează metode nedemne de o competiţie electorală într-un stat civilizat.
Astfel, pe 24 noiembrie, doi voluntari ARD au fost ameninţaţi cu un cuţit de un individ din localitatea Moşna, care i-a „sfătuit” să nu mai împartă ziare, sau vor avea de-a face cu el. Speriaţi, voluntarii au depus plângere penală împotriva individului, care s-a dovedit a fi chiar fratele primarului USL din Moşna, Georgel Popa. Acelaşi individ a pus mâna pe cuţit ameninţând că-l hăcuieşte pe Gabriel Rădună, candidatul PER la Camera Deputaţilor, aflat şi el în zonă.
Candidatul USL a transformat câteva echipaje ale Poliţiei de oameni ai legii în membri ai staff-ului său de campanie. Misiunea poliţiştilor: să-i „fileze” şi să-i şicaneze pe voluntarii ARD care distribuie publicaţia electorală „Vocea satelor”, asumată în mod transparent şi legal de Dragomir Tomaşeschi.
Astfel, în data de 23 noiembrie, echipaje ale Poliţiei naţionale au patrulat prin comunele Schitu Duca şi Ciorteşti, raportând orice mişcare a echipelor ARD care distribuiau publicaţii electorale. Poliţiştii nu s-au mulţumit doar să privească şi chiar au intervenit, sechestrând fără bază legală un echipaj de 4 tineri şi au confiscat un teanc de ziare.
Poliţiştii conduşi de agentul Mihai Bălteanu au explicat că acţionează la sesizarea primarului din Ciorteşti, Gheorghe Gurzun, fără să spună însă ce delict investighează.
Au urmat câteva scene halucinante, ca-n filmele cu securişti. Ne-au ţinut în câmp deschis, în frig şi în bătaia vântului, vreo oră şi jumătate, până când voluntarii s-au legitimat, au dat declaraţii, iar poliţiştii au completat un proces-verbal. La un moment dat, agentul Bălteanu a luat un ziar şi l-a citit prin telefon unui „şef de sus”, de la prima până la ultima pagină. Nu-mi venea să cred ce se întâmplă. În cele din urmă, le-a dat drumul copiilor”, a povestit Cipriana Prodan, membră în staff-ul de campanie al lui Dragomir Tomaşeschi, care a fost martoră la incident.
O altă tactică folosită de Mugurel Cozmanciuc este „răscumpărarea” ziarului Vocea Satelor, distribuit în mod gratuit de voluntarii candidatului ARD Dragomir Tomaşeschi. Astfel, echipe de voluntari plătite de Cozmanciuc colindă satele din Colegiul 1 şi oferă cetăţenilor între 50 de bani şi 1 leu pentru fiecare exemplar din Vocea Satelor. De multe ori, echipele lui Cozmanciuc merg în urma voluntarilor ARD şi sar gardul în ograda oamenilor pentru a culege ziarele.
Atragem atenţia echipelor USL că violarea de domiciliu este o infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea! Pe viitor, nu vom ezita să reclamăm aceste fapte. Confruntarea electorală trebuie să se desfăşoare în limitele legii şi ale bunului-simţ! Mărturisesc că nu mă aşteptam să descopăr la Mugurel Cozmanciuc aşa o poftă pentru lectură. Nu mă lasă inima să-l văd cum se chinuie şi cheltuie atâţia bani pentru a-şi satisface pasiunea. Îi voi trimite la sediul PNL din Podu Roş – gratuit - 100 de exemplare din „Vocea satelor”, cu autograf”, a declarat Dragomir Tomaşeschi, candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor.

Biroul de presa - Forta Civica"

Niciun comentariu: