miercuri, 25 august 2010

ACSMUP Iasi. De ce "Universitar"?

Asociatia Clubul Sportiv Municipal Universitar Poli Iasi. Nu vi se pare ca suna ca naiba? Si in plus care-i legatura dintre fotbal si "Universitar"? De ce nu "Academic"? Sau, nu cumva, se va ajunge si la "Academic"atunci cand cel mai mare fotbaliator din Iasi va ajunge membru al Academiei?
Asadar s-a unit robul lui Ambrosie si Apostol (omul de la gunoaie al lui Gigi), Navobi Charity Cup, cu roaba lui nu-stiu-cui, Tricolorul Breaza, si a rezultat: Asociatia Clubul Sportiv Municipal Universitar Poli Iasi.
Si uite asa au facut o noua jucarica primarului si directorilor de regii care au cotizat generos din bugetul institutiilor pentru betiile balbaitilor din Copou. Bineinteles ca toti acei bani aruncati pe fotbalul iesean au fost scosi din buzunarele iesenilor prin toate facturile la utilitati platite in ultimii 6 ani.
Acuma, ce sa zic, poate ca sunt cam ignorant, dar n-am priceput cine finanteaza noua echipa. Iar se baga Consiliul Local cu 90 la suta? Si pentru cine? Pentru vreo 2000 de pierde-vara care n-au unde sa scuipe coji de seminte si trebuie sa mearga la stadion?
Revin cu intrebarea: care-i treaba cu "Universitar"? Ce, "Muncitoresc" nu suna bine? Le-o fi rusine? Dupa cum au jucat in ultimii ani fotbalistii ieseni, e clar ca le este rusine sa munceasca.

10 comentarii:

Cristake spunea...

Poate "Clubul Municipal Boem Poli Iasi", ca baetii "e" boemi. Boemi rau, nu asa. :D

Anonim spunea...

Pai, la inceputuri, Poli Iasi se chema CSMS (Clubul Sportiv Muncitoresc Studentesc).
Studentesc are legatura cu Universitar. Si cuvantul Politehnica, la fel. Asa ca nu mi se pare chiar aiurea cum crezi dumneata, maestre!

Ieseanul suparat spunea...

@anonim: Da.... am fost prea subtil pentru dumneata. Am sa reformulez intrebarea: ce treaba au baietii aia care au piciorul mare si dau in minge cu mediul studentesc? Macar pe vremurile alea de care amintesti, fotbalistii erau incrisi pe la Hidroehnica. Chiar daca nu mergeau pe la cursuri, treceau prin facultate si de aceea se spunea ca e echipa studenteasca. Acuma.... aiurea, nu asa cum crezi dumneata, anonimule.

Anonim spunea...

Ieseanule Suparat,
Ai si nu ai dreptate in ceea ce scrii. Baietii nu-s studenti, insa - daca e sa o luam asa - nici cei de la U Cluj sau Sportul Studentesc "nu prea sunt studenti", sa fie atunci schimbate si numele acestor echipe, nu?! Chiar daca nu sunt nou-infiintate.

Anonim spunea...

In definitiv, poate ca unii fotbalisti din lotul noii echipe urmeaza sau vor dori sa urmeze o facultate (chiar si de la distanta!). Ideea de Club Sportiv Universitar sau Studentesc, sau chiar numele de Politehnica, a fost pus mai mult ca generic deoarece Iasul este un puternic centru universitar din tara. Poate ca-n lotul fostei echipe Politehnica nu era nici un student..si totusi nu s-a schimbat numele.. e chestie de traditie, iar acum cu noua denumire a echipei traditia continua, ce-i asa greu de priceput?

Anonim spunea...

Cand am scris ca "poate ca-n lotul fostei echipe Politehnica nu era nici un student..si totusi nu s-a schimbat numele", m-am referit la perioada de dupa 1990, si chiar cea recenta a Politehnicii Iasi.

muncitor la saiba spunea...

Ieseanule Suparat,
Eu zic ca era mai bine ca echipa sa se numeasca FC Lacatus-mecanic Iasi..sau nu, mai bine FC Frezorul Iasi. Acum esti multumit?!

alt muncitor la saiba spunea...

Da, user-ul "muncitor la saiba" are dreptate: clubul sa se numeasca FC Frezorul, sau FC Ciocanarul, ca Iasul este cunoscut ca fiind un puternic centru
de frezori, ciocanari....etc, nu un centru universitar (primul din tara inca de pe vremea lui Cuza), nu?! Hai FC Ciocanarul Iasi!!?

un iesean spunea...

Cum Iasul are o singura echipa de fotbal, mi se pare normal ca numele sa fie asemanator cu cel al "Politehnicii" (studentesc, universitar...etc)intrucat Universitatea/Politehnica sunt reprezentative pentru acest oras. Daca in schimb echipa era de la Fortus, Tepro ..etc, atunci echipa ar avea sens sa se numeasca altfel decat Politehnica sau CSMU, adica Fortus, Tepro..etc.

Anonim spunea...

Echipa se află sub tutela Universității Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iași.