joi, 29 mai 2008

Urme de Lactis


Cineva mi-a trimis o fotografie cu ceea ce a mai ramas din fosta Lactis. Va mai spune ceva numele acesta? Mai tineti minte inghetata facuta de ei? Sau laptele la pungi? Ori iaurtul? Poate ca nu erau asa grozave ca cele care se gasesc astazi pe rafturile magazinelor. Dar cred ca putea fi facute la fel de bine. Daca se dorea.

Din ceea ce a fost aceasta societatea au mai ramas niste masini pe chituci. Daca or mai fi existand si acestea, ca nu stiu cand a fost facuta fotografia. Iar societatea, in bunul stil romanesc, a fost adusa la faliment.

Ma intreb cine urmareste sa puna mana pe terenul de acolo. Ca e aproape de centrul Iasului. Intre Podu de Piatra si strada Uzinei.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pe cand eram in primul an de faculate aveau un magazin chiar in fata Universitatii de Medicina, unde puteai sa cumperi nu doar produse lactate ci era un adevarat restaurant. Nu unul de lux, ce-i drept, dar mergeam acolo cu colegii intre doua cursuri sau doua laboratoare. Ce vremuri!

TUDOSA Vasile Catalin spunea...

Zilele urmatoare voi reveni cu detalii despre falimentul societatii si istoria ultimilor ani, perioada in care practic societatea a fost efectiv stearsa de pe fata economica a Iasului.

Anonim spunea...

Cine "urmareste"? Pai cei din umbra care conduc (belesc) judetele, adica cei cca. 70-80 de insi per judet. Putrezi de bogati si in conexiune cu politicienii de la BUC, cu SRI-ul, cu clanurile tiganesti si cu mafiile trans-nationale. Aia decid totul, aia instaleaza sefii de CJ si primarii. Iar unii chiar cred in "puterea votantului", "puterea gospodinei care cu stampila in minuta decide, ea, cine devine seful orasului".

Anonim spunea...

oare mai exista masinile ?