vineri, 20 august 2010

"Se fac insa slujbe crestineti de inmormantare pentru criminali, violatori si pedofili"

Ioana Duda scrie un articol, pe pandoras.realitatea.net, intitulat: Biserica Ortodoxa sau despre cum au intaietate criminalii in fata copiilor.

Concluzia articolului:
Biserica nu va face slujbe de inmormantare bebelusilor morti la Giulesti, pentru ca nu sunt crestini. Se fac insa slujbe crestineti de inmormantare pentru criminali, violatori si pedofili.
Cred ca regula suprema, in orice situatie, este bunul simt si nu normele interne de functionare ale Bisericii Ortodoxe.

Cazul bebelusilor martiri de la Giulesti arata adevarata fata a Bisericii Crestine. Si spun asta deoarece sunt convins ca si Biserica Catolica ar fi reactionat la fel. Doar sunt Biserici surori.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ce nu se intelege?... Vi s-ar parea normal ca slujbele de inmormintare sa se faca in functie de ce a facut sau nu a facut decedatul in timpul vietii? Biserica NU judeca faptele decedatului (numai Dumnezeu din Ceruri are acest drept), ea doar se roaga in cadrul slujbei pentru sufletul celui mort. Preotul nu spune in cadrul slujbei de imormintare "Felicitari!" sau a "Rau a facut!", ci doar savirseste o slujba in care se roaga. Din punct de vedere al bisericii legat de chestiunea slujbei de inmormintare oamenii decedati se impart in necrestini(necrestinati), crestini si sinucigasi. Acesta este singurul criteriu si mi se pare corect.

Ieseanul suparat spunea...

@anonim: Biserica judeca oamenii dupa un singur criteriu: cat de gros este portofelul. Au fost destule cazuri in care oameni cu bani au fost inmormantati cu toate onorurile bisericesti doar pentru ca familia a fost generoasa cu buzunarele popesti. Iar daca nu dai bani la popa, nici macar o sluba nu-ti face chiar daca esti botezat. Ori vezi daca te boteaza popa pana nu-i dai bani? Ioan Botezatorul n-a cerut bani de la nimeni. Nici Hristos n-a cerut bani ca sa faca vindecari. Dar e adevarat ca ei doi nu aveau de intretinut in primul rand un sistem anchilozat numit INSTITUTIA BISERICII.