joi, 19 august 2010

Pompierii sunt mult mai aproape de Dumnezeu decat preotii

E frumos sa stam deoparte si sa vorbim dupa cum "scrie la carte", dupa traditie, dupa dogma, dupa invataturile sfintilor si preasfintilor parinti. E frumos sa stai in fata omenirii si sa dai din gura cum o sa ne judece Dumnezeu. E frumos si nu costa nimic sa dai sfaturi citand din Biblie sau din Noul Testament. E frumos sa te imbraci in haine scumpe, lungi pana la calcaie, sa iti intinzi mana ca sa ti-o pupe omenirea, sa faci cruce de inspe mii de ori si sa promiti tuturor ori bucuria Raiului ori focul Iadului.
S-a intrebat vreun preot cum se simt familiile copiilor morti sau arsi in incendiul de le Maternitatea Giulesti? Ii doare in cot. Stiu doar sa arunce cu vorbe si sa spuna ca acei copii nefiind botezati nu pot fi ingropati cu o slujba crestineasca. Atunci ingropati-i cu o slujba "caineasca". Vai de steaua voastra, preoti farisei. Lacrimile acelor copii o sa va atarne de gat ca niste pietre de moara.
Cati dintre preoti ar fi indraznit sa intre in infernul din sectia de terapie intensiva alaturi de pompieri. Fara casca de protectie, fara manusi, fara echipament de protectie. Cati dintre preoti ar fi cautat cu mainile goale printre incubatoarele topite, prin flacari, jar si fum trupurile micutilor pentru a-i salva? Daca ar fi stat macar un minut in acel infern, daca ar fi pus mana macar pe un singur copilas pentru a-l salva, n-ar mai fi indraznit sa spuna acuma ca daca un bebelus nu e botezat nu poate fi tratat ca om. Acei pompieri nu s-au intrebat daca bebelusii sunt botezati ori nu. Acei pompieri au ales sa salveze vieti. Acei pompieri au fost la dreapta lui Dumnezeu si sunt alaturi de Dumnezeu ori de cate ori isi risca viata pentru a o salva pe a altora. Acei pompieri sunt alaturi de Dumnezeu mult mai mult decat niste popi care ne vand iluzii. Acei pompieri le-au redat viata micutilor.
Asa ca, domnilor preoti, care incercati doar sa va faceti meseria, indrazniti si sarutati-le mainile acelor oameni care si-au riscat propria viata pentru a o reda pe a altora. Intr-o zi s-ar putea sa aveti mai multa nevoie de ei decat de dumnezeul vostru. Daca va ia foc biserica, uitati repede de Dumnezeu si sunati la pompieri, nu-i asa?

Niciun comentariu: