miercuri, 18 august 2010

Pacat grav al preotilor

Motto: "Dar vai vouă, fariseilor! Că daţi zeciuială din izmă şi din untariţă şi din toate legumele şi lăsaţi la o parte dreptatea şi iubirea de Dumnezeu; pe acestea se cuvenea să le faceţi şi pe acelea să nu le lăsaţi." (Luca 11,42)

Este incredibil ce pot sa faca preotii Bisericii Ortodoxe in numele traditiilor si dogmei si nu-mai-stiu caror invataturi teologice. Cica nu-i vor ingropa crestineste pe bebelusii morti la Maternitatea Giulesti pentru ca nu au fost botezati. Pentru preotii Bisericii Ortodoxe Romane, acei bebelusi, nevinovati, nu pot fi considerati oameni. Trag concluzia ca pentru preotii Bisericii Ortodoxe Romane acei bebelusi trebui tratati ca niste caini. Ca niste caini omorati pe marginea drumului. De ce? Din cauza traditilor Bisericii Ortodoxe Romane: daca nu esti botezat nu te poti numi OM. Pentru preotii Bisericii Ortodoxe Romane compasiunea si iubirea fata de semeni nu exista decat daca esti botezat. Pentru Biserica Ortodoxa Romana Traditia este mai presus de Iubirea predicata de Hristos.
Iata mai jos ce prostii poate sa debiteze un preot al Bisericii Ortodoxe Romane in numele credintei in Hristos:
"El a mai spus că şi părinţii creştini care din neglijenţă nu îşi botează copilul, împiedicând astfel, chiar şi fără voia lor mântuirea sufletului acelui copilaş "vor suporta consecinţele în faţa lui Dumnezeu", în cazul în care micuţul va muri. "

Asadar nu-i indeajuns faptul ca familiile acelor copilasi sunt in stare de soc din cauza tragediei prin care trec, mai vine si un preot al Bisericii Ortodoxe Romane care le spune: Sunteti raspunzatori ca nu l-ati botezat si o sa ardeti in focul Iadului pentru asta. (Apropo, teribila inventia asta cu focul Iadului de care scapi daca dai bani la Biserica. Ha.)
Pentru niste oameni care trec prin cele mai tragice momente ale vietii lor, preotii Bisericii Ortodoxe Romane nu gasesc un dram compasiune, nu pot sa le ofere nici un strop din iubirea crestineasca despre care vorbesc cu mare fanfaronada pe la toate slujbele. Pentru oamenii bisericii iubirea crestinilor se masoara in banii pe care ii lasa pentru acatiste.
Pentru preotii Bisericii Ortodoxe Romane avortul este o crima (sau nu au o pozitie asa de transanta precum Vaticanul in aceasta chestiune). In aces caz un copil nenascut este o fiinta umana. Dar daca s-a nascut si a murit nebotezat nu mai este o fiinta umana. Trebuie ingropat ca un caine, ca in numele traditiei li se ususca mana si le ingheata gatul daca fac o slujba pentru o fiinta umana.
Va spun ca acesti copii intra pe portile Raiului inaintea preotilor Bisericii Ortodoxe Romane care au invatat ca este crestineste sa-ti manifesti iubirea fata de aproapele doar daca este botezat.

Chestiune de meditat pentru preotii Bisericii Ortodoxe Romane:

"Iar unul dintre făcătorii de rele răstigniţi, Îl hulea zicând: Nu eşti Tu Hristosul? Mântuieşte-Te pe Tine Însuţi şi pe noi.
40. Şi celălalt, răspunzând, îl certa, zicând: Nu te temi tu de Dumnezeu, că eşti în aceeaşi osândă?
41. Şi noi pe drept, căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre; Acesta însă n-a făcut nici un rău.
42. Şi zicea lui Iisus: Pomeneşte-mă, Doamne, când vei veni în împărăţia Ta.
43. Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai. "
Asadar am citat din Evanghelia dupa Luca, de pe site-ul http://www.bibliaorotodoxa.ro/.
Daca Hristos ar fi gandit precum preotii Bisericii Ortodoxe Romane, atunci ar fi trebuit sa-l intrebe mai intai pe talharul respectiv daca este botezat. Dar n-a facut-o. De ce? Pentru ca in fata lui Hristos si a lui Dumnezeu este mai important sufletul si gandul decat traditia botezului. Ca sa vorbesc pe limba lor, la Judecata de Apoi, Dumnezeu ii va intreba pe preotii Bisericii Ortodoxe Romane: "Cat ati iubit? Cat bine ati facut semenilor vostri?" si nu cred ca ii va intreba "Pe cati ati botezat?". Credinta se manifesta prin iubire. Ori ceea ce au facut ei in numele traditiei si a dogmelor nu are nici o legatura cu iubirea crestineasca. Dimpotriva, au lovit si mai tare in sufletele de crestini ale unor oameni nenorociti de soarta. Oamenii erau deja cazuti iar ei le-au mai dat cate un sut.

"Şi Domnul a zis către el: Acum, voi fariseilor, curăţiţi partea din afară a paharului şi a blidului, dar lăuntrul vostru este plin de răpire şi de viclenie. " (Luca 11,39)

3 comentarii:

anda_elena spunea...

Copilasii aceia vor fi inmormantati, dar nu li se va face slujba intreaga, pentru ca, da, din pacate, nu sunt botezati.
Nu e decizia preotilor, nici exclusiv a romanilor. Asa a randuit Dumnezeu. Asta nu inseamna ca micutii nu vor ajunge in Imparatia Cerurilor - precum talharul de care ai pomenit.
Nu au ei nicio vina ca au murit nebotezati si DOamne-Doamne stie asta. In acest caz, nici parintii nu au nicio vina, pentru ca s-a intamplat mult prea repede de la nastere.
Dar, daca parintii prelungesc la nesfarsit botezul si in timpul acesta copilasul le moare, pacatul este al lor. Din nou, cel mic fiind fara de vina, sufletelul lui merge in Rai.
In cazuri din astea, in care vezi ca-ti moare bebe in brate, botezul se poate face si fara tam-tam si este primit in fata lui Dumnezeu, ca si botezul de la biserica. Asistentele, infirmierele, sau oricine vede ca bebe isi da duhul, pot sa stropeasca pe cel mic cu apa si sa spuna: "Se boteaza robul lui Dumnezeu [numele], in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin". De aceea am nadejde ca al patrulea bebe, care nu a murit imediat, a apucat sa fie crestinat.
Poate ca parintele pe care l-ai auzit dand declaratia nu a avut graiul prea bland sau nu a explicat suficient ori i s-a mai taiat din explicatie. Dar, atat cat a spus, nu a fost gresit. Uneori ni se par nedrepte unele lucruri. Faptul ca au pierit niste suflete nevinovate e nedrept. Despre acesti copilasi am aflat pentru ca s-a mediaizat si e o situatie in care nenorocirea s-a produs... "la gramada". Dar zi de zi mor mititei. Alinarea nostra trebuie sa fie faptul ca viata nu se sfarseste aici. Ca adevarata Viata abia incepe.
Sa ne rugam pentru sufletele micutilor si sa ne rugam sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea ispite!

Ieseanul suparat spunea...

@Anda: La varsta ta si eu gandeam la fel. Insa, in momentul acesta ADEVARUL MEU este altul. NU exista adevar absolut, ci doar adevarul pe care il accepta fiecare. Dumnezeu nu a randuit nimic. Dumnezeu ne-a lasat sa traim cu stiinta si vointa deplina. Hristos a venit si a spus: Iubeste-ti aproapele. Atat. Fara alte dogme si reguli. Cei care au venit dupa Hristos, frustrati si impotenti spiritual au inventat tot felul de reguli. Au inventat pacatul,pentru ca altfel ei isi pierdeau ratiunea de a exista. Tine minte: Dumnezeui nu te judeca daca esti botezat sau nu, dar sigur te intreaba "Cat ai iubit pe aproapele tau?". Oamenii bisericii vorbesc de iubire si nu au ezitat, in decursul istoriei, sa ridice sabia si sa taie capete in numele lui Hristos. Cum as putea oare sa mai cred intr-o astfel de religie? In ciuda faptului ca am fost botezat. Pentru un preot este mai crestin un talhar botezat decat un bebelus nevinovat. Daca-i asa, atunci imi pare rau ca am fost botezat.

Anonim spunea...

POate popii intelg ceva din asta: "Când Neamurile (Păgânii), măcar că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, îşi sunt singuri lege; şi ei dovedesc că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor; fiindcă despre lucrarea aceasta mărturiseşte cugetul lor şi gândurile lor, care sau se învinovăţesc sau se dezvinovăţesc între ele. Şi faptul acesta se va vedea în ziua când, după Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor. (Epistola către Romani 2:14-16)