marți, 12 iulie 2011

Realitatea.net: cinci greseli intr-un singur articol. Oare nu vor sa angajeze corector?

Inteligentii ziaristi de la Realitatea TV sau net,... cum vreti sa spuneti... mai comit niste greseli intr-un singur text.

"Cinsilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a spus că nu este cazul să ne alarmăm pentru cursul valutar, pentru a face un calcul ar trebui să aşteptăm evoluţia timp de mai multe săptămâni."

Cinsilierul... inteleg ca a derapat degetul langa tasta O,   dar sa pui virgula acolo unde ar fi trebuit un punct... deja spune ceva despre cunostintele de limba romana: "nu este cazul să ne alarmăm pentru cursul valutar, (!!!) pentru a face un calcul ar trebui să aşteptăm...

"Leul a înregistrat o nouă înrângere dureroasă şi în faţa francului elveţuian (!!!!), a cărei cotaţie a atins un nou maxim istoric: 3,69 lei."

Un alt derapaj al degetului: elvetuian.

"Referitor la creşterea cu şapte bani a coataţiei (!!!)  într-o singură zi..."

Ati citit deja despre "coatatie".

"...Vasilescu a spus că "nu este  cazul să împingem prognoza până la absurd, sau imaginaţia şi să vb (!!!) despre scenarii negre"

Superziaristii de la Realitatea au ajuns sa scrie texte ca si cum ar comunica pe mess cu prietenii...

Bine ca dau lectii la altii. In plus, mai sunt si platiti pentru asta. E interesant sa ai cel putin cinci greseli de scriere intr-un singur text si sa nu observe nimeni de la Realitatea tv sau net, dupa cum vreti sa-i spuneti.

Stiu, sa spuneti ca toti mai comitem cate o greseala de scriere. E adevarat, dar o facem pe blogurile noastre si nu avem in spate o masinarie ca cea de la Realitatea. Nu ne erijam in lideri de opinie, lideri de presa etc etc.

Niciun comentariu: