miercuri, 2 iulie 2008

O precizare necesara




In urma cu doua zile, datorita lui Visurat care a preluat informatia oferita de mine, in premiera, referitoare la ridicarea unei masini de politie pentru ca era parcata intr-un loc nepermis, am inregistrat un nou record ce accesari: 703. Dar nu asta este important, ci comentariile unora, carcotasi de meserie, care, fara a veni cu vreun argument, si-au dat cu parerea cum ca masina respectiva de politie ar fi fost defecta, ba ca platforma pe care era ridicata nu apartinea DSPM si asa mai departe. Comentarii similare am inregistrat si pe acest blog. Revin asupra subiectului pentru a spune ca respectivii carcotasi nu au dreptate. Am discutat cu autorul fotografiilor si explicatiile sunt de bun simt. In ziua respectiva, oamenii de pe platforma care ridica masini parcate aiurea, insotiti de politistul de la rutiera, erau in zona si intr-un fel erau intr-o dilema: pe cine sa ridice, ca erau cam multe masini pe acolo. Pe trotuar stateau o gramada de oameni si priveau, asteptand verdictul. Va dati seama ce fluieraturi ar fi luat politistul care insoteste platforma daca ar fi hotarat sa ridice o alta masina? Dupa aceea, hai sa ne intrebam cum de s-a defectat masina Politiei tocmai in dreptul Prefecturii? Iar o masina defecta trebuie sa aiba pornite luminile de avarie. Ipoteza cu cheia rupta in contact este o minciuna lansata pe un forum.

Partea proasta, se pare, este ca masina respectiva de Politie a fost ridicata de la Baza DSPM doar in urma unui telefon, fara a se plati nici o amenda. Ma intreb de ce sefii politiei nu au dat nici un raspuns pana acuma. Ar fi fost in interesul lor sa spuna: "Da, aplicam legea, indiferent cine o incalca!" Ce spuneti domnule Zanfirescu?

Postez astazi doua poze care arata ca platforma respectiva este folosita de DSPM (vedeti ce scrie pe spatele tricourilor angajatilor) si este insotita de un politist de la rutiera.


2 comentarii:

Danyell Dia spunea...

Esti culmea cu pozele alea, cauta in legislatia Romaniei si vei vedea ca masinile de Politie, Pompieri, Oficiale etc, nu pot fi ridicate si au drept sa opreasca oriunde le taie cheful, chiar si in mijlocul strazii. Esti de-a dreptul hilar cu postul asta, nu-nteleg de ce ai face orice ca sa creada lumea ca politia ar ridica o masina de-a lor, cand nici macar nu e voie asa ceva? Aa, probabil k ai vazut k au aparut pozele si in TVmania..

Ieseanul suparat spunea...

@danyell: Imi place blogul tau. Esti tare, mai ales ca lucrezi in presa, unde monitorizezi stirile de pe agentiile de presa. Munca adevarata. Esti un ziarist care stie ce inseamna sa-ti exprimi opinia. Mult succes.