luni, 6 februarie 2012

Directorul de la Spiridon este incapabil sa puna niste angajati sa deszapezeasca aleile din curtea spitalului

Duminica seara, dr. Tudor Ciuhodaru a postat pe youtube si pe blogul personal, doua filmulete in care se observa cum o ambulanta nu reuseste sa intre in curtea Spitalului de Urgente (carcotasii s-o lase mai moale, stiu ca acuma e sectie exterioara a lui Barliba si Cimpoesu, dar asa o sa i se mai spuna inca multi ani). De ce? Din cauza zapezii. Dupa cum se poate vedea, un strat gros de zapada, de cel putin 30 de centimetri era aproape neatins de vreo lopata.




Iarasi ma intreb DE CE? Pentru ca pe directori si pe administratori ii doare in cur de ceea ce se intampla in spitale. Ei sunt interesati de spagile care vin de la furnizorii de medicamente, aparatura medicala, de alimente sau tot felul de consumabile unde se pierd sacii cu bani de la buget.
Asadar, in acest moment, majoritatea spitalelor au mai multi angajati care freaca menta decat medici sau personal medical. Si din toti frecatorii de menta nu s-au gasit cativa la care sa li se puna o lopata in mana.
Cum s-ar zice, directorul de la Spiridon, domnul economist Barliba, este incapabil sa puna niste angajati sa deszapezeasca aleile din curtea spitalului. De parca n-ar avea destui papagali angajati pe baza de pile si spagi pe acolo.
Parca vad ca de maine il chema pe Ciuho in fata comisiei de disciplina pe motiv ca a filmat in curtea spitalului. Astia ar fi in stare.
Acuma trebuie sa spun ceva si despre strada G-ral Berthelot (parca asa se numeste strada pe care se afla Spitalul de Urgenta). Aseara am trecut pe acolo si era la fel de inzapezita precum curtea spitalului. Pe o strada unde se afla un spital nu trecuse nici un utilaj de deszapezire. Nici macar de proba.

2 comentarii:

Anna spunea...

nu e in puterea directorului situatia in care s-a ajuns, dupa ce ca avem un pib foarte slab, un procent foarte mic din el este alocat sanatatii

Ieseanul suparat spunea...

Desigur, Anna, nu e in puterea directorului sa dea dispozitie unor agarici sa puna mana pe lopata si sa curate zapada din curtea spitalului. Probabil ca trebuie sa vina Ministrul sanatatii sa o faca.