luni, 23 ianuarie 2012

Despre Dumitru Oprea: e greu sa spui daca e politician blogger sau blogger politician

Despre Dumitru Oprea e greu sa spui daca e politician blogger sau blogger politician. Pana la urma, cred ca nu e nici una, nici alta. Le-a cam ratat pe amandoua. Dupa ce a plecat din PNL cu coada intre picioare, l-a primit Stolojan in proaspatul PLD. La primele alegeri pentru europarlamentare au obtinut un scor bun doar pentru ca electoratul celorlalti nu s-a prezentat la vot. Si uite asa, printr-un viol politic a ajuns in PD, sau, ma rog, in ceea ce s-a dorit a fi o constructie ciudata numita PDL. Dupa ce n-a mai putut fi rector, dumitru Oprea a suferit. A suferit cumplit si asta s-a vazut felul in care s-a zbatut ca sa fie nominalizat drept contracandidat al lui Nichita. S-a folosit de diversiunea Irina Schrotter, dar pana la urma a dat-o in bara la emisiunile televizate de la Tele M. Fata in fata cu Nichita, Dumitru Oprea a devenit sinonimul gospodinei casnice care stie sa rezolve un conflict doar prin ridicarea tonului si amenintari. De altfel, cei care l-au suportat ca rector spun ca acesta este Dumitru Oprea: un tip conflictual, un tip care stie ca tipe si sa ameninte. Pentru Oprea, dialogul inseamna ca el vorbeste si ceilalti sunt de acord. Nici macar nu trebuie sa asculte. Bine ca n-a ajuns primar. A pierdut cele 5 procente necesare exact in confruntarile directe cu Nichita. In acele momente a pierdut voturile intelectualilor, care au preferat sa stea acasa decat sa voteze un politician complexat, ahtiat dupa functii.
Drept dovada ca are mania functiilor este lupta actuala pentru a prinde un post de conducere la Universitatea Cuza. Dumitru Oprea stie in acest moment ca din punct de vedere politic este compromis. N-a facut fata. In politica nu-i ca la Universitate. Daca nu-ti place de cineva nu-l poti exmatricula.
Mai stie cineva pe ce colegiu a candidat Oprea? Se lauda ca e specialist in proiecte si fonduri europene, ca a adus o caruta de bani la Cuza... etc etc. Ma intreb... cati bani a adus Oprea pentru Iasi in acesti ani? Nici un leu. De ce? Unde este competenta? Sau... nu cumva i-au lipsit cei care ii faceau proiectele la Cuza iar el doar si le asuma? Ma scuzati domnule fost rector daca am pus degetul pe rana. Poate ca n-am dreptate dar in mediul academic iesean exista aceasta moda: cei mici cerceteaza si scriu, iar cei mari culeg meritele. Despre asta mai am o poveste pe care o s-o spun cu alta ocazie.
Ca sa ma intorc la Dumitru Oprea. Ce se poate spune mai mult despre caracterul sau decat faptul ca fiind anuntat candidat la sefia filialei, in momentul in care a simtit ca nu va castiga a preferat sa anunte ca se retrage din toate functiile. Apoi a avut grija sa traga toate sforile pentru A FI NUMIT, nu ales, ca sef al filialei.  Dumitru Oprea nu-i in stare sa castige, in acest moment, o confruntare democratica. El trebuie sa fie numit, pentru ca altfel, nu va fi ales niciodata. Sa umbli cu tot felul de curvasareli ca sa obtii o functie, nu-i o atitudine barbateasca. Ceea ce arata ca Dumitru Oprea nu stie ca castige in mod corect o batalie. In schimb pare ca stie sa traga sforile pentru interesul sau.

PS: Parca vad ca o sa fiu acuzat ca sunt omul lui Isan, actualul rector de la Cuza, sau a lui Movila.

Niciun comentariu: