vineri, 10 septembrie 2010

Felicitari deputatului Marius Spinu pentru ceea ce face


Baiatul,care ii cara, candva, geanta lui Dumitru Oprea si ii lua scamele de pe umar, se crede mare legiuitor in tara asta. Marius Spinu da cu mucii in legislatie. Si nu este prima data cand o face. Ii place sa se bage ca musca in latrina si sa starneasca mirosuri oriunde se iveste.
In aceasta primavara a fost unul dintre vajnicii semnatari ai propunerii legislative PDL-iste prin care orice firma trebuia sa aiba angajat un contabil cu norma intreaga. Cititi tampenia pe money chanel. De ce? Ca sa mearga bina fabrica de contabili din Dealul Copoului unde se va intoarce sa tampeasca studenti?
Acuma, fostul purtator de geanta a lui Dumitru Oprea, abonat la talk-show-urile tv, semneaza pentru sustinerea unui proiect legislativ la care nici macar Adrian Nastase nu s-a gandit vreodata.
Deja nu mai este o noutate: Spinu nostru sustine proiectul lui Prigoana de a crea un CNA pentru presa scrisa si on-line astfel incat ziarele sa poata fi suspendate pana la 6 luni. Daca, eventual, il calca pe bataturi pe Spinu. Pe bataturile de pe creier.
Ma intreb cati neuroni iti trebuie ca sa sustii o asemenea idiotenie. Idiotenie pentru cei care o sustin. Pentru Prigoana nu este o idiotenie.
Strategia lui Prigoana este simpla: in ultima vreme a intrat intr-un con de umbra si vine cu tot felul de idei pentru ca presa sa puna reflectoarele pe el. (in urma cu cateva zile a venit cu un proiect pentru legalizarea prostitutiei) El este un tip inteligent. Si mizeaza pe idiotii care sa-i sustina prostiile. Iar Spinu pare abonat la sustinerea tampeniilor pedeliste.

Am o rugaminte la senatorul Oprea: il rog frumos sa-i mai dea lui Spinu sa-i duca geanta, ca poate asa are o ocupatie si sta linistit.
Iar pe cetateanul Marius Spinu, vremelnic deputat, il rog sa citeasca un fragment dintr-o declaratie politica a senatorului Dumitru Oprea, din 16 martie a.c.:
"deşi democraţia românească a trecut prin toate experienţele posibile, vremea maturităţii e încă departe, iar cele mai îndepărtate de vremea maturizării par a fi chiar personajele care stau la baza sistemului politic. (....) nici un proiect de reformare a acestei ţări nu va reuşi decât în clipa în care oamenii de caracter vor avea mai puţină toleranţă pentru oamenii de nimic. Pentru că oamenii de nimic creează nimic, iar forţa lucrurilor importante izvorăşte doar din caracter."

Si ca sa nu vina CNA-ul lui Spinu si sa-mi suspende licenta la blog voi scrie in final: "Felicitari deputatului Marius Spinu pentru ceea ce face." (A reusit sa intre in categoria basinilor politice.)

Cat despre ziaristi: ii rog sa se gandeasca bine cine este Spinu Marius si sa decida singuri ce vor scrie despre el si despre activitatea lui ca parlamentar (de parca pana acuma au avut ceva de scris).

Cat despre celalalt sustinator iesean al proiectului lui Prigoana... ce sa spun? E clar ca medicul Ciuhodaru e lipsit de experienta politica. Drept dovada este faptul ca a intrat in Parlament cu PSD-ul, a ajuns apoi pe la UNPR si acuma sta singur cuc pe centura politicii. Cine s-ar mai incurca cu un tip atat de instabil politic?

Later edit:

11 SEPTEMBRIE, ORA 01,18

Ii multumesc lui Florin Ghetau pentru linkul spre acest text al lui Dumitru Oprea:


Big Brother redivivus?


"...politicienii sunt atacaţi public şi se supără din cauza asta. Unora le trece, alţii ar vrea să controleze Internetul. Ca şi cum ar încerca să pună stavilă unui tsunami. Statul controlează însă deja prea mult în aceste timpuri. Programe tv, documente personale sau cartele telefonice. Oare n-ar fi prea mult să se bage şi între click-urile noastre? Personal, cred că e destul. Măcar pentru simplul fapt că nu-mi închipui o lume în care să cer cuiva aprobare ca să-mi deschid un blog."

Ce mai are de comentat Marius Spinu? Onorabil ar fi sa-si dea demisia din Parlament.

2 comentarii:

Puterea Dushului spunea...

Gata, si-a dat demisia (a anuntat in urma cu cateva minute pe blog). Ce frumos e cand se termina totul onorabil!

Ieseanul suparat spunea...

Ha, ha, .... buna gluma,... pentru cei care ar putea crede ca o musca renunta la placerea de a sta intr-o latrina.