duminică, 12 septembrie 2010

In prima zi de scoala, profesorii vor pupa, iarasi, mana politicienilor

Nu-stiu-care lideri de sindicat din invatamant le cer cadrelor didactice sa intoarca spatele politicienilor care vor participa la deschiderea anului scolar. Ma indoiesc ca se va intampla asa ceva. Sunt convins ca peste tot directorii de scoli isi vor incovoia spatele in fata politicienilor si le vor "pupa dosul mainilor" pentru ca, nu-i asa, e greu sa te mentii ca director la o scoala daca nu faci pact cu DRACUL. Pardon, voiam sa spun daca nu faci pact cu puterea politica. Putere politica care se face simtita, de cele mai multe ori, de la sefii Inspectoratelor judetene.

Invatamantul romanesc a ajuns in situatia de a scoate multe rebuturi pe banda rulanta pentru ca cei care trag sforile sunt politicienii: ei fac legile, ei numesc ministrul invatamantului, ei numesc seful de la ISJ, ei sustin directorii, etc etc. Iar cand politicienii sunt niste cretinei in fata carora se incovoaie toti, sa nu ne mai miram ca avem un invatamant de o asemenea calitate.
Dar sa ma intorc la deschiderea anului scolar.
Ce cauta niste politruci la o sarbatoare a elevilor? Ce cauta niste indivizi gaunosi, cu un caracter mizerabil, in fata unor copii? Simt nevoia unei bai de multime, simt nevoia sa fie luati in seama cu paine si sare, cu aplauze, cu linguseli, cu pupaturi in cur? Ar bine sa primeasca o baie de scuipati.

Cine vor fi cei care vor merge in primul rand la deschiderea anului scolar: pesedistii si liberalii deoarece au motiv sa testeze "dragostea poporului". Cei de la PDL vor merge doar in locurile sigure, desi cred ca majoritatea nu vor risca sa primeasca o portie de huiduieli.

Oricum, bugetarii fac o gafa: ii injura doar pe cei de la PDL desi legea pentru reducerea lefurilor cu 25 la suta a fost votata de toti.

Iata ce scria presa la sfarsitul lui iunie: Parlamentul a votat marţi dimineaţa, în şedinţă comună, reducerea salariilor cu 25%, cu 321 voturi "pentru" şi 2 "împotrivă".

Asa ca domnilor profesori, o sa va incovoiati si de data asta in fata politicienilor. Ca la marele miting din primavara i-ati trimis doar pe cei care au acceptat sa fie platiti cu vreo 30 de lei, o bere, o un sandwich si un dans al pinguinului in fata Guvernului.

Niciun comentariu: