vineri, 7 mai 2010

Solutia liberala: instigarea la revolta. Ca nu toti pot trai din chiul, ca liderul PNL

Liberalii, prin vocile de soprani ale liderilor care sunt cunoscuti mai mult pentru datul cu parerea decat pentru o gandire coerenta si inteligenta, au gasit solutia pentru iesirea din criza: instigarea la revolta.
Antonescu, acest motan incaltat din fruntea liberalilor, care atunci cand se trezeste din somnul politic, miorlaie ca o potaie jigarita, a spus la Arad ca "este nevoie de o ripostă energică" la adresa guvernantilor. Apoi a avut lasitatea sa afirme ca ei, PNL-ul, nu agreeaza nici o forma de violenta. Adica sufli inspre foc dupa care te intorci cu spatele si fugi: "Eu n-am facut nimic, n-am nici o vina, doar am tras o basina".
Cel mai mare chiulangiu liberal din Senatul Romaniei, Crin Antonescu, cu o prezenta de 1 la suta, are tupeul sa dea lectii altora. Mai bine ar da inapoi banii pe care i-a luat ca leafa in perioada in care a tras chiulul.
Ba cred ca toti senatorii PNL ar trebui sa dea banii inapoi, pentru ca au avut o prezenta de 50 la suta. Si e vorba de sesiunea ianuarie - februarie 2009. Iar obiceiurile nu se schimba usor.
Alaturi de chiulangiul sef al liberalilor trebuie sa-l amintesc si pe Vosganianul finantist care a candidat pe un colegiu la tara pentru ca ii era frica de faptul ca nu o sa prinda un loc de parlamentar in oras. Acest cetatean, pe nume Vosganian, uita ca pe ultima suta de metri a guvernarii PNL a aruncat cu banii de la buget in toate directiile doar-doar si-or castiga locuri pentru cat sa se poata pune la adapostul imunitatii parlamentare. Vosganian uita ca aparatul functionaresc actual a fost supradimensionat sub grijulia guvernare liberala. Vosganian nu vrea sa spuna ca in septembrie 2008, cand valul crizei incepea sa zgudui lumea, Guvernul Tariceanu si contabilul ajuns ministru au ciuruit bugetul.
Liberalii au devenit un fel de interpreti de hip-hop in Parlament. Vorbesc mult si fara rost. Nu au solutii, dar fac interpretari care tin de domeniul psihologiei. Joi seara, Vosganian a spus ca "preşedintele avea expresia unui om "speriat"" . Pai numai daca esti inconstient nu poti fi speriat de bomba pe care stam.
Importanta nu este expresia pe care o ai, ci decizia pe care o iei. Vosganian si Antonescu ar trebui sa-si inghita scuipatul si sa taca naibii. In sectorul privat salarile au scazut si cu pana la 50 la suta inca de anul trecut, ca sa nu mai spun de concedieri. In sectorul functionaresc se traieste pe picior mare din lefuri mici si sporuri uriase. Vosganian sa-si aminteasca ce prevede contractul colectiv de munca pentru functionari, pe care cred ca l-a semnat si el.
Ori, nu cumva, liderii PNL se gandesc ca nu vor supravietui daca li se reduc si lor lefurile de parlamentari? Nu-i nimic, sunt asteptati sa se angajeje la o firma privata, pe un salariu de maxim 1000 de lei. Ma intreb: Crin Antonescu de cand nu a mai avut un serviciu? Ca altfel, vad ca stie sa traiasca din chiul.

Un comentariu:

cerecomandiasului spunea...

bravo... gandim la fel si mi-ai informatii noi.

nu vom scapa din r...t dacat cu ajutorul unor conduceri straine.

chiar daca sunt la baza de gndire liberala Antonescu e un copil slab si parcios.
iar vosganian... cel mai antipatic iesean, un nimeni. nici fenechiu nu il ajunge dar ii sufla in ceafa.

hai sa plecam naibii de aici ca prea se impute treaba. nimic nu e normal in tara aceasta chiar daca avem exemple de prin vest cum sa procedam.

prea mult stat de geama, prea mult pe smenuieli...
ce sa zic de fucntionari... care se plang ce greu se face un dosar de finnatare si fac update la blogurile personale de la servici

sa auzim numai de bine