duminică, 23 mai 2010

Intrebarea corecta: pentru cine a adus bani Poli Iasi?

Cristake imi lasa un comentariu la textul: Felicitari fotbalistilor de la Poli Iasi: au reusit sa duca echipa in Liga II

Poli Iasi a fost si ar trebui sa mai fie un simbol pentru oras, dar nu te contrazic cu nimic acum - dupa plecarea lui Popa, echipa a ajuns un cuib de ... viespi? trantori? Ce au jucat in ultimele etape e sub orice critica, insa eu tot cred ca Iasul merita o echipa tare (sau cum, poate asa ceva e bun pentru Vaslui, pentru Urziceni... iar noi ramanem cu marele renume de "kulturnici"? Ce cultura se mai face acum?! - ma intreb retoric). Doar ca echipele "de primarie" nu prea merg - trebuie un finantator mai tapanos. Iar pe Nechita l-as acuza de multe altele, dar de faptul ca a incercat sa tina o echipa de fotbal... mai putin. Poate chiar deloc.

Cristake are si el dreptate, dar....

Poli Iasi ar putea deveni un simbol pentru oras, asa cum Unirea este pentru Urziceni, doar in momentul in care n-ar mai fi un moft al primarului. Nichita are interesele lui - sau le-o fi avut pana acuma.
O echipa de fotbal trebuie sa aduca bani. De asta fotbalul a devenit o afacere. Crezi ca Poli Iasi nu a adus bani in 6 ani de zile? Intrebarea corecta este: pentru cine a adus bani?
Ai impresia ca Becali, Copos, Mititelu sau altii ca ei vin cu bani de acasa si ii arunca pe o gasca de indivizi care se numesc fotbalisti doar asa, ca sa faca acte filantropice?
Daca nu ma insel, o parte dintre cei care au castigat bani de la Poli Iasi sunt aici. Sau poate ma insel. Apropo, cine este reprezentantul de la Mobilis, firma care detine peste 50 la suta?

Un comentariu:

Cristake1974 spunea...

Adevarat. Din pacate, "baieti destepti" sunt peste tot, in toate domeniile. Nu doar la romani, dar mai ales la noi.