marți, 26 ianuarie 2010

Primarul si prefectul au ratat sansa de a dovedi ca sunt inteligenti

Primarul si prefectul au avut ocazia sa demonstreze ca sunt inteligenti si ca le pasa de ieseni. Din pacate, ca de foarte alte multe ori, au ratat aceasta sansa. Inca de vinerea trecuta trecem printr-un val de ger cum n-am mai avut de mult. Daca s-ar fi gandit putin si la altii, nu doar la fundurile si la portofelele lor, primarul si prefectul ar fi cerut sistarea activitatilor scolare pana ce vremea va deveni mai blanda. Oricum peste cateva zile se intra in vacanta si ma indoiesc ca mare chef de carte mai au elevii si mai ales profesorii.
Ce s-ar fi reusit prin sistarea activitatii scolare? In primul rand o protectie a copiilor care n-ar mai fi fost obligati sa mearga printr-un ger crancen ori sa stea in statii cel putin 30 de minute la minus 20 de grade Celsius. In afara de asta, traficul prin oras ar fi fost altfel: o mare parte din tre parinti care isi duc copiii la scoala cu masina, n-ar mai fi trebuit sa faca acest drum, mijloacele de transport in comun ar fi fost mai putin aglomerate. Mai mult, ar fi bine sa fie intrebati medicii de familie cati copii vor fi bolnavi in vacanta de iarna din cauza gerului indurat aiurea in aceste zile?

De ce au ratat, primarul si prefectul, sansa sa arate ca pot fi inteligenti? Pentru ca era o chestiune destul de simplu de rezolvat, pentru ca ei se deplaseaza cu masinile puse la dispozitie din banii contribuabililor... si mai ales ca pentru primar sunt mai importante sedintele de partid cu Prostanacul decat situatia urbei pe care ar trebui sa o conduca.

3 comentarii:

Cristake1974 spunea...

N/auzi ce zicea baietul ala la TeleM, ca lui Nichita i-au furat tiganii zapada din fata casei?
Poate nici nu stie omul ca e iarna inca!

Ieseanul suparat spunea...

@Cristake: Cred ca ai dreptate. Chiar nu stiam ca i-au furat zapada din fata casei. Saracul om...

georgiana spunea...

si uite aşa, undeva în viitor, vor avea si copiii din ziua de azi amintiri despre gerul care le scârţîia sub greutatea paşilor aşa cum avem si noi acum! cum să le răpească prefectul aşa minunăţie de amintire? e drept c-ar fi fost plăcută şi aia cu florile de gheaţă de pe geamuri, vazute din casă :D