luni, 11 februarie 2008

Zidurile Manastirii Golia se sprijina in schele


Zidurile Manastirii Golia se sprijina in schele. Cel putin asa afirma cei care spun ca se pricep. Cred ca nici cei de la firma de constructii, SC Constructii Unu SA, nu mai stiu cand au ridicat aceste schele. Ce vreau sa spun este ca un alt monument al Iasului se afla intr-o stare jalnica.
E adevarat ca zilele trecute, reprezenatantii Consiliului Judetean au anuntat ca vor fi incepute lucrari de restaurare care vor dura circa 3 ani. Se vor face consolidari la manastire si la ziduri, iar turnul de la intrare cica va fi inaltat cu 7 metri. Mai mult decat atat, s-a promis chiar refacerea structurii rutiere din fata Manastirii astfel incat vibratiile datorate autovehiculelor sa fie atenuate.
Se pare ca in joc ar fi circa 5 milioane de euro, mare parte proveniti din fonduri europene. Banuiesc ca in cazul Goliei liberalii de la Ministerul Culturii au fost multumiti de firma care a castigat licitatia. Pentru ca in cazul Teatrului National au sistat finantarea deoarece doresc schimbarea constructorului.

Niciun comentariu: