marți, 12 februarie 2008

Blogerii, a patra putere in comunitate

Am aflat in seara asta ca newsiasi.ro propune demararea unei campanie pentru "starpirea gropilor din Iasi". Adica:
"Ce poti sa faci tu: Fa o poza gropii cu pricina. Trimite-o la adresa contact@newsiasi.ro , alaturi de o scurta descriere (locul in care se afla, cit de mult te-a enervat groapa cu pricina, de cite ori a mai fost astupata, etc.) Daca esti inscris in BlogMania publica poza pe blogul tau, anunta-ne si noi vom face o stire din asta cu link catre blogul tau."

Iar Iulian Micu scrie pe blogul sau: "Pina acum, gropile semnalate de Ieseanul Suparat au fost remediate de autoritati. De aici a plecat si ideea sa facem o intreaga campanie pe aceasta tema."
Are dreptate. Dupa ce au reparat groapa din Tatarasi am si scris la momentul respectiv ca "Vocea cetatii" poate fi ascultata (in acest caz: blogerii si newsiasi).
Cred ca autoritatile locale ar trebui sa constientizeze la un moment dat ca blogerii dau semnale despre starea de spirit a societatii. Pentru ca altfel, din birourile lor, habar n-au ce se intampla prin oras. Iar din presa afla doar ceea ce pleaca de la purtatorii de cuvant ai institutiilor.
Cred ca blogerii pot deveni "a patra putere in comunitate" (dupa puterea locala, cea judeteana si presa). De ce? Pentru ca sunt cu adevarat independenti. Sau mai precis sunt dependenti doar de propria lor constiinta.

Niciun comentariu: