joi, 7 februarie 2008

Cine-a pus semaforu-n drum?


Studiul de circulatie comandat de Primarie unei firme din Bucuresti, care ne-a costat vreo 6 miliarde de lei, s-a dovedit a fi un fiasco total. Nu-i o noutate. De fapt, ma gandesc ca "baietii smecheri" de la firma respectiva nici macar n-au calcat prin Iasi. Cred ca 10 taximetristi ar fi facut un studiu mai aproape de nevoile ieseanilor. In fine, in ce priveste circulatia pe strazile din centru am ramas cu sensul unic de pe Sf Andrei, ceea ce este, cred, singurul lucru bun. Dar sa platesti 6 miliarde pentru ca cineva sa-ti faca doar atat mi se pare o mare tampenie.

Apoi, am mai ramas cu o gramada de semafoare. Vreo 6 perechi se afla amplasate numai pe Stefan cel Mare, din 200 in 200 de metri. Ca daca tot le-au platit, trebuiau montate undeva. Probabil ca dupa acelasi principiu s-au ghidat si cand au montat semafoarele din dreptul Liceului "V.Alecsandri", pe Costache Negri. Priviti fotografia de mai sus. Daca va uitati cu atentie vedeti ca sunt montate cu fata spre acelasi sens. Era normal sa fie asa cand circulatie se desfasura doar dinspre Moldova Mall spre Hala Centrala. Acuma se circula in ambele sensuri. Tocmai de aceea nu pricep la ce foloseste semaforul din stanga orientat astfel. Pur si simplu este asezat cu spatele la masinile care vin dinspre Hala.

Vorba cantecului "Cine-a pus semaforu-n drum, ala a fost om nebun". Sau cam asa ceva.

4 comentarii:

Anonim spunea...

te invit sa mai faci vizite pe costache negri..in jurul orelor 14 sau 19..cand ies plozii iasiului de la liceu si ii asteapta parintii in masini..acolo sa vezi parcari de neam prost si certuri la ca usa cortului. sau parcarile locatarilor de la t1 care mai au putin si intra cu masina in scara. mormanul pe pamant de la capatul parcarii cum te duci spre hala prin spate..pe la z1, care sta acolo de 2 3 ani si care nu stiu ce rol are.. sunt multe de zis..cel putin despre zona asta..chestii pe care le vad in fiecare zi si pt care nu ia nimeni nici un fel de masura. dar cu locatarii din t1 promit ca "ma joc" eu.

Ieseanul suparat spunea...

Ai dreptate. Sper ca acest comentariu al tau sa dea de gandit celor responsabili. Poate se mai misca ceva.
De exemplu, pana acum, sustinut si de newsiasi.ro, am reusit sa-i facem sa rezolve problema a doua guri de canal periculoase. Astazi am primit o fotografie pe adresa de email care arata ca au rezolvat si semaforul de la Liceul "Vasile Alecsandri". I-au schimbat directia de dimineata. Asta arata ca cineva, undeva, mai este interesat de ce gandesc iesenii. Sper ca nu are importanta faptul ca suntem in an electoral...

Anonim spunea...

sa speram ca nu are legatura cu anul electoral desi e greu de crezut. ti as trimite poze din zona..dar din pacate camera mea foto a disparut ca prin minune, iar telefonul nu face fata anumitor conditii. dar promit ca o sa incerc sa fac niste poze cel putin pt zona in care ma invart zi de zi...pana cand o sa mi se intoarca de a dreptul si o sa mi iau bagajele din minunatul centru. aaa...stii ca in centru nu e nici un magazin non stop in afara de flux de pe stefan si cele 2 chioscuri infecte din tg cucu?? doamne ce bine i sa traiesti in centrul unei posibile capitale culturale europene..

Ieseanul suparat spunea...

E trist. E foarte trist.
Daca ai posibilitatea imi poti trimite poze pe adresa orasuliasi@gmail.com