joi, 21 februarie 2008

Balti avem, peste ne mai trebuie


Ma aflam in urma cu vreo doua zile pe Podul Cantemir cand am surprins imaginea de mai sus. O imagine banala pentru acest oras: o masina care trece in goana printr-o balta si stropeste totul in jur. Pentru ca-l vazusem pe individ din timp, m-am ferit, dar pe acel colt de trotuar putea sa fie un copil, o femeie, un om bolnav, in fine, o persoana care ar fi fost stropita de soferul care conducea Dacia respectiva, din a carui numar n-am retinut decat IS - 0_ - AS_. Oricum se poate observa ca are o culoare grena. Daca o vedeti pe undeva lasati un mesaj aici.

Acuma sa nu creada cineva ca am ceva cu posesorii de Dacii. S-a intamplat sa surprind aceasta imagine. Din pacate numarul celor care sfideaza pietonii este mult mai mare. Si multi dintre ei conduc masini puternice, scumpe, masini de fitze, dupa cum li se mai spune.

Cine sunt vinovatii? Cei de la Primarie vor da vina pe cei de la drumuri, cei de la drumuri vor arunca vina pe cei de la RAJAC iar cei de la RAJAC se vor spala si ei pe maini, ca doar nu degeaba au atata apa.

Personal cred ca vina o poarta in primul rand cei de la drumuri care, cu toti specialistii pe care ii au, nu sunt in stare sa toarne un metru de asfalt astfel incat suprafata sa fie fara cusur. Apoi urmeaza cei de la Primarie, in subordinea carora se afla oamenii de la Drumuri, pentru ca tolereaza treburile facute in bataie de joc (oare de ce Nichita l-o fi tinut pe Neculau Catalin director la Citadin? Daca aflati poate imi spuneti si mie). Iar cei de la RAJAC au si ei vina lor pentru ca multe canale, care ar trebui sa preia apa de pe strazi, nu mai sunt functionale. Am impresia ca dupa ploaie stadionul cu nocturna arata mai bine decat strazile din oras. E adevarat ca cei care conduc aceasta urbe nu joaca fotbal pe strazi.
Asa ca avem balti, Primaria mai trebuie sa aduca pestele.

2 comentarii:

Radu Antohi spunea...

Ce mai conteaza daca avem sau nu balti pe strazi, gropi in asfalt, caini comunitari, etc, etc, etc... important e ca avem echipa de fotbal sustinuta cu mare aplomb electoral de catre "dragul" nostru primar. Sa ne vedem cu bine!... la urnele de vot :)

Ieseanul suparat spunea...

Sper sa ne vedem cu bine ... dupa vot.