miercuri, 20 februarie 2008

O alta rana pe fata Iasului


Panoul din imaginea de mai sus este amplasat in apropierea Halei Centrale, cum vii dinspre Palat si ii atentioneaza pe soferi ca circulatia este deviata din cauza lucrarilor la Pasajul subteran din zona. Ceea ce starneste rasul, sau poate ca plansul, este data la care se spune ca trebuiau terminate lucrarile: adica noiembrie 2007. Sunt gata sa pariez ca si in noiembrie 2008 situatia va fi neschimbata.


Ma intreb ce a fost in capul "specialistilor" de la Primarie cand s-au hotarat ca trebuie facut acel pasaj. Chiar au crezut ca pot sapa asa, ca in ograda proprie? Ca sa nu mai spun ca era suficient sa intrebe orice istoric din Iasi si li s-ar fi spus ca in zona Halei Centrale a fost vatra veche a Iasului, asa ca pamantul este plin de vestigii. De aceea cred ca mai intai trebuia facuta o cercetare arheologica. Asa ca acuma am ramas cu o groapa imensa si cu o gramada de bani "ingropati" acolo. Halal proiect. Cine plateste? Noi, fraierii de ieseni? Ca "primarul care este" stie sa faca imprumuturi la banci si ceara cresterea impozitelor locale. Ma scuzati, am uitat: a pus nocturna la stadion. Un fel de tichie de margaritar.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Hai sa ne mai deconectam (offtopic, recunosc):

SERIALUL DALLAS ÎN 2008
Pe Romantica TV se difuzează serialul Dallas şi umoristul Ciprian Ieşan gîndeşte ca şi mine referitor la cum percep azi cei foarte tineri acest film. C. Ieşan a vorbit cu unii teenageri şi ei se întrebau care-i domne şpilul cu serialul ăsta, că doar petroliştii ăia texani, prezentaţi în film, par toţi nişte faliţi. Au doar o singură casă (un conac la ţară, Southfork), care e mai mică decît vilele lui Columbeanu sau Ţînţăreanu, n-au termopane chinezeşti, pe pereţii lor atirnă doar nişte tablouaşe ieftine, afacerile lor sunt nişte bişniţe de bazar în comparaţie cu tunurile din România de azi, iar şpăgile de acolo par bacşişuri de dat la ospătari sau frizeri, raportate la comisioanele de pe la noi.

Ieseanul suparat spunea...

:))

Anonim spunea...

Gaura 'istorica' de pe str. Anastasie Panu localizata pe harta Iasului. Rusinica rusinica.