luni, 8 iulie 2013

Marian Platonov este studentul care l-a anihilat pe atentatorul de la Universitatea Tehnica Gh. Asachi Iasi

Potrivit Digi24, studentul care l-a anihilat pe Constantin Oliver Stan, atentatorul care a detonat un dispozitiv artizanal intr-un amfiteatru al Universitatii Tehnice Gh. Asachi din Iasi, este Marian Platonov.

Marian Platonov (foto de pe pagina de facebook)
"Acesta a spus ca nu i-a fost frica sa il imobilizeze pe barbatul de 38 de ani, realizand mai tarziu ce se intamplase de fapt. Platonov, impreuna cu un alt coleg, au reusit sa il tina pe atentator legat cu o curea a profesorului, timp de zece minute, pana cand au ajuns politistii, potrivit Digi24.

"Cine poate veni in examen sa spuna ca e terorist si are o bomba? Bineinteles ca am ras, apoi, dupa ce au inceput si profii sa spuna sa ne lase in pace, si a spus ca ramane in sala pana ce vine politia. "Nu am crezut ca asa ceva se poate intampla in Romania, doar in filme vedeam asa ceva, in America sau Rusia", a spus studentul.

Platonov este de parere ca explozia l-a luat in surprindere chiar si pe atacator. "Dupa trasaturile lui la fata, nu parea ca se astepta sa detoneze atunci. Cand l-am vazut, in momentul ala de incertitudine am sarit pe el, l-am imobilizat si, cu o curea a unui profesor, l-am legat la maini. L-am pus la perete prima data, apoi la pamant, ca sa stea cu fata in jos", a relatat tanarul.

Alaturi de un alt coleg, acesta a reusit sa il tina imobilizat de individ timp de zece minute, pana au ajuns fortele de ordine. "Erau niste colegi care voiau sa il arunce pe geam, altii voiau sa ii dea un picior in spate. A spus ca are o problema si vrea sa o rezolve cu politia alaturi de noi", a mai studentul basarabean, adaugand ca individul nu a incercat sa se elibereze.

Platonov a fost impresionat si de gestul decanului, care se afla in sala si care s-a oferit sa fie luat ostatic, iar studentii sa fie lasati sa plece. Atacatorul a refuzat, insa, acest lucru." (Sursa:  ziare.com)

Niciun comentariu: