luni, 20 mai 2013

Scrisoarea lui Neacsu din Iasi: se ofera sa refaca busturile furate din Gradina Copou. Raspunsul primarului Nichita: ..........

Sculptorul Alin Neacsu din Iasi a adresat in urma cu mai bine de o luna o scrisoare primarului Gheorghe Nichita prin care il anunta ca se ofera sa refaca cele trei busturi ale scriitorilor romani, furate din Gradina Copou, de sub nasul gardienilor publici. Cat cerea Alin Neacsu pentru realizare celor trei busturi? Doar 1500 de euro pentru primul si cate 1 LEU pentru fiecare din celelalte doua.
Care a fost raspunsul primarului si a Consiliului Local? Niciunul. Probabil ca primarul Nichita, baiat botosanean cu visuri de fotbalist, este mult mai preocupat de situatia echipei de fotbal care este finantata, in continuare din banii municipalitatii. Banii pentru fotbal ii platiti pe facturile la utilitati: apa, canal, salubritate etc etc.
Dupa cum povesteste Alin Neacsu pe pagina de facebook, se pare ca solicitarea sa este teoretic respinsa deoarece nu este membru al Uniunii Artistilor Plastici. Ce este UAP-ul? O gasca de indivizi care creeaza tot felul de evenimente unde se premiaza intre ei. Niste trantori. La fel ca scriitorii. In schimb sunt nelipsiti de la momentele in care trebuie sa construiasca cultul personalitatii mai-marilor zilei.
La inceputul lunii martie, busturile lui Barbu Stefanescu Delavrancea, Nicolae Gane si Ciprian Porumbescu din parcul Copou au fost furate de niste derbedei de sub nasul politistilor comunitari, si vandute (bucati) la fier vechi.
"In principiu, o statuie avea in jur de 100-150 de kilograme de bronz. Al lui Ciprian Porumbescu era putin mai grea, in jur de 200 de kilograme, dar mai sunt pierderile de turnare. Depinde acum si de calitatea lucrarii artistice in sine. Pentru refacerea acestor busturi vom organiza un concurs de solutii artistice, iar pentru executia fiecarui bust in parte am prevazut in buget circa 25 de mii de lei pe bust", a detaliat viceprimarul Mihai Chirica.
Ha. ha... 25.000 de lei pentru foecare bust sunt bani seriosi din care poate trai multa lume si se pot plati comisioane grase, mai mari de 10 la suta, pentru cei care hotarasc cine castiga concursul. Ciolanul e gras si membrii UAP sunt flamanzi.... si tare insetati.

Foto de pe pagina de facebook a sculptorului: https://www.facebook.com/sculptorneacsu
Niciun comentariu: