joi, 4 aprilie 2013

Lansare de carte la BCU Iasi: "Scurta istorie. Panorama alternativa a literaturii romane", semnat de Mihai Zamfir

Vineri, 5 aprilie, la ora 17.00, in Sala „Iulia Hasdeu" a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu" din Iasi, va avea loc lansarea volumului Scurta istorie. Panorama alternativa a literaturii romane, semnat de Mihai Zamfir si aparut in colectia „Critica si istorie literara" a Editurii Cartea Romaneasca.
 
Vor prezenta, alaturi de autor: Alexandru Calinescu, Lacramioara Petrescu si Antonio Patras.Aflat la cea de-a II-a editie revazuta si adaugita si disponibil si in editie digitala, volumul Scurta istorie este o istorie sintetica si mai degraba nonconformista a literaturii romane. Scrisa de un stilistician care s-a ocupat multa vreme de istorie literara inainte de a deveni el insusi romancier, cartea de fata reuneste cele trei calificari ale autorului ei.
 
La capatul unui lung sir de istorii ale literaturii romane (unele exceptionale, altele oneste, cele mai multe anoste, adica didactic-istorizante), un stilistician se incumeta sa reciteasca venerabilele texte, preocupat fiind exclusiv de performanta lor literara, care – in ochii lui – ramine primordial una stilistica. Descoperirile se vor dovedi de multe ori surprinzatoare.

Niciun comentariu: