duminică, 10 iunie 2012

Campania electorala pentru Nichita continua in dreptul sectiei de votare de la Scoala Gh. Asachi

Afis cu primarul Nichita in dreptul Scolii Gh Asachi, in ziua votarii. Campania electorala continua

Pentru primarul Gh. Nichita campania electorala continua. Langa Scoala Gh. Asachi, vizavi de Palat, pe trotuar inca se mai afla un afis imens cu primarul Nichita. Din cate stiam eu, potrivit legii, inca de ieri trebuiau sa dispara toate materialele electorale. Sunt curios daca politistii vor amenda firma care detine panoul respectiv. Potrivit legii electorale, din cate observ, este interzisa afisarea materialelor de propaganda pe raza de 500 de metri.


Vezi Legea electorala:

ART 103:
Constituie contravenţii următoarele fapte:

q) continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale potrivit dispoziţiilor art. 61, prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum şi sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul prevăzut la art. 80 alin. (1), să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianţe politice, alianţe electorale ori candidaţi independenţi;


Vezi si articolul 80:


ART. 80


(1) Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare este obligat să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiţii. În acest scop puterile lui se întind şi în afara localului secţiei de votare, până la o distanţă de 500 metri.

Niciun comentariu: