marți, 24 ianuarie 2012

24 ianuarie. De 153 de ani romanii inghit fasolea iar politicienii iau CIOLANUL

S-a terminat si marea vanzoleala din Piata Unirii din Iasi. Jandarmii au anuntat ca au fost vrea 5000 de oameni. Cel putin asa spun agentiile de presa. Eu nu cred. Poate vreo 3000. Oricum, cert este ca oamenii adusi de PNL, PSD si PC au creat un vacarm de nedescris. Se vedea clar ca ereau grupuri, grupulete organizate, cu sefi de echipe care dadeau tonul la strigaturi. Si pentru ca cineva trebuia sa stie ca ei exista, incepeau sa strige indiferent daca era sau nu necesar. Din ceea ce am putut sa observ, cei mai vocali, situati in partea din fata, era oameni de la tara, cu siguranta adusi din judet de PSD. Cum de altfel au facut-o la orice miting. Orasenii stateau ceva mai in spate, ca niste buni privitori. Altii, angajati ai  structurilor care apartin de primaria lui Nichita, se dadeau si ei de ceasul mortii sa arate ca isi merita banii pentru ziua de munca la miting.
Nu a avut curajul sa apara acolo Simirad, pensionarul caruia nu-i ajunge pensia de fost ambasador si se muleaza dupa fiecare partid in functie de interesele pe care le are. Lui Simirad cred ca i-a fost frica sa vina in Piata Unirii, mai ales ca este omul care a desfiintat echipajele de prim-ajutor din judet si a incercat sa omoare SMURD-ul la Iasi. Parlamentarii PDL de Iasi au preferat sa se ascunda. Singurul pe care l-am vazut printre oameni era Petru Movila, dar asta pare un caz aparte in PDL pentru el e deputat de Tibanesti. Oricum, n-am vazut pe nimeni sa-l ia la palme pe Movila.
Mai bine sa vedem niste poze:




Bineinteles ca dupa miting, orasenii s-a indreptat spre Lapusneanu ca sa prinda rand la oala cu fasole.



Ce s-o mai fi intalmplat acolo, nu mai stiu pentru ca n-am avut rabdarea sa mai stau o ora pana le-au dat drumul la haleala.
Cert este ca de la 1859 incoace romanii sunt aburiti cu fasolea iar politicienii iau ciolanul. Toti politicienii: pesedisti, liberali, democrati, comunisti etc etc.

4 comentarii:

Anonim spunea...

universitatea detine un obiectiv turistic de interes national, Muzeul de Istorie Naturala, care este in paragina si a fost recent infasurat cu carpe, pentru ca se pravalea peste trecatori.
Cu toate aceste Oprea si compania nu au reusit sa scrie un proiect de finantare, asa ca banii au fost luati de cei care au reusit, mitropolia.

Anonim spunea...

Uite asa se spun multe si se comenteaza cu spume rosii. In piata au mai fost si Spinu, Popa si Dobre. Oprea si Paduraru au fost la Bucuresti iar Paduraru a tinut un discurs pentru Iasi. Iar proiectele Iasului e bine de spus ca nu se scriu de parlamentari ci de primar. Oare cand va veni ziua sa nu se mai minta sau sa se dea accept unor aberatii ?

Ieseanul suparat spunea...

Sigur ca Spinu, Popa si Dobre erau acolo. Sus pe scena. Ca doar asa e frumos, sa privesti de sus la popor. Unde au disparut dupa aceea? Paduraru tinea un discurs in Parlament. Ha , ha.... mai stie si altceva decat sa tina discursuri si sa scrie pe blog? Cat despre Oprea, n-am facut altceva decat sa amintesc cu ce se lauda in campania electorala. Iar daca spui ca eu comentez cu spume rosii, inseamna ca habar n-ai sa citesti. Cine m-a urmarit pana acum in nici un caz nu ma poate acuza ca sunt partizanul vreunui partid. Daca aveai o minima curiozitate sa mai citesti ce am comentat, ca un simplu cetatean al acestui oras distrus de politrucii ultimilor 20 de ani, ai fi constatat ca am comentat si despre pesedisti si despre liberali. De data asta sunt suparat pe pedelisti. Dar asta inseamna sa ai o gandire ingusta: cum te critica unul, cum il faci comunist. Ce sa fac, nu am talentul marilor ziaristi pe care probabil ca ii citesti in paginile 22 sau Dilema. NU imi doresc sa fiu nici CTP nici Plesu. Dar am dreptul sa fiu un om liber care sa-si spuna o parere. Pana una alta, n-am iesit in Piata sa huidui pe nimeni si nici n-am pus mana pe piatra sa arunc.

Anonim spunea...

Bai, ala care ai postat la ora 20,54... mai bine sa comenteze cu spume rosii decat ca tine care pupi dosul portocaliu al lui Oprea. Daca e asa de valabil de ce i-au dat eject de la Cuza? Vezi cum au mers alegerile acuma. A vrut nusai sa ajunga presedinte de universitate si a luat-o in gura.