marți, 22 martie 2011

Primarul Nichita a investit in fotbal miliarde iar in transportul in comun abia cateva sute de euro

Primarul Gigi Nichita, botosanean la originile neamurilor lui, asemenea celuilalt Tutankamon din administratie, pe nume Simirad, a preferat sa investeasca in echipa de fotbal Poli Iasi milioane de euro de la bugetul local in loc sa aiba grija de siguranta iesenilor.
In 2006 Ziarul de Iasi scria ca Poli Iasi a primit ca finanatare directa de la Primarie si de la societatile subordonate primariei (Salubris, Citadin, Spatii Verzi etc etc), 2,1 milioane dolari. Apoi inca 15 miliarde de lei, plus 66 miliarde de lei investite de RAJAC in stadion, plus 110 miliarde lei platite pentru instalatia de nocturna, 19 miliarde lei pentru pista de atletism, 22 miliarde lei pentru terenul de antrenament, plus o gramada de alti bani storsi samavolnic de la toate firmele din Iasi sub forma de taxa de sport. O taxa perceputa atat de Consiliul Local cat si de Consiliul Judetean. In fapt a fost un furt in toata regula, legiferat de mormolocii ajunsi in posturi de consilieri locali or judeteni. De ce au votat acestia astfel de taxe aberante? Pentru ca sefii de la partid sa-i puna pe liste pentru a ajunge in aceasta postura. Ce castiga de aici? Pai destul. De exemplu indemnizatiile de sedinta plus indemnizatii ca sunt in consilii de administratie pe la tot felul de regii. Ca sa nu mai spun de oarece influenta, pe ici pe colo.
Asadar, Consiliul Local Iasi a pompat bani grei in pasiunea lui Nichita, fotbalul, sute de miliarde de lei. In schimb un tramvai sh a fost cumparat pentru 250 - 500 euro.
Da, atat valoreaza pentru primarul Nichita siguranta in transportul in comun a iesenilor.
Cine a mai fost alaturi de Nichita si l-au sustinut din toate puterile? Pai Romeo Olteanu, actual viceprimar, unul dintre oamenii care a condus o societate ce a cheltuit banii pentru sportul iesean, dar n-a dat niciodata cont ce a facut cu banii. Sorin Iacoban, un tip care intre timp a ajuns mare prin Campusul din Tudor Vladimirescu (prietenii stiu de ce); Constantin Neculau, un fost peremist care a trecut in tabara lui Nichita doar  pentru a prinde un post de viceprimar; Catalin Ivan - baiatul de mingi a lui Nichita, ajuns intre timp europarlamentar, care-si numara leafa in euro si le plange romanilor de mila; si alti latrai care au votat pentru ca echipa asta de mascarici si analfabeti, numita Poli Iasi, sa fie finantata de la bugetul local.
Pentru tragedia de ieri, cand un tramvai a distrus 6 masini si a omorat un om, va fi gasit vinovat vatmanul. Un nenorocit de 35 de ani care muncea pentru un salariu de mizerie la RATP-ul care ii finanteaza campaniile electorale ale primarului.
In schimb, Gigi Nichita nu va raspunde pentru faptul ca in ultimii ani a cumparat tramvaie vechi de 40 de ani, la pretul de 250 de euro, in schimb a aruncat milioane de euro pe oechipa de fotbal de toata jena.
Judecati: cine este autorul moral al accidentului de ieri?

Niciun comentariu: