vineri, 1 februarie 2008

Ce oras frumos, chioscuri si latrine!


Pe langa masini abandonate, caini vagabonzi, cladiri neterminate, santuri intre blocuri si gropi pe toate strazile, ne mai putem lauda cu ceva: chioscuri abandonate. In fotografie va prezint doar unul situat pe strada Roscani, cum cobori din Tg Cucu spre Podu de Fier. Dar mai sunt si altele, in special din acelea in care se vindea presa. Unul pe la Piata Independentei, altul ceva mai incolo spre Rapa Galbena, un altul pe Stefan cel Mare pe langa Casa Modei, ca sa dau doar cateva exemple care imi vin acuma in minte. In chioscul din imagine a functionat cu ceva ani in urma un fel de crasma. Se vindea in special bere la halba si functiona dar vara. De cel putin doi-trei ani pare abandonat. Dar acest lucru pare sa nu intereseze pe nimeni. Probabil ca face parte din Planul Urbanistic. In afara de faptul ca urineaza cainii vagabonzi, boschetarii si betivanii pe el, nu vad la ce mai foloseste. Dar, vorba aia: "Ce oras frumos, chioscuri si latrine"!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Aia din imagine cred ca apartine/a apartinut deputatului Anghel Stanciu.

Ieseanul suparat spunea...

Asa este. Cand s-a deschis scria pe ea FEG. Ori marca FEG este legata de familia deputatului Stanciu (pe atunci PRM, acum PSD). Nu stiu daca intre timp nu a vandut afacerea cu tot cu pravalie (ma refer la bere).

Anonim spunea...

Eu stiu de inghetata. La un moment dat erau doua tonete. Una vindea inghetata cu 3 mii (cum erau banii atunci), iar alta cu 4 mii. Normal ca toti copii luau de unde era mai ieftin. Ceea ce nu stia nimeni este ca ambele tonete apartineau acelasi patron. Frumos, nu? Acelasi anonim de mai sus :).

Ieseanul suparat spunea...

Asa este, la inceput avea doar inghetata. Apoi a bagat si bere la halba. De aceea a construit terasa. Caldura mare....! Uf...!

Anonim spunea...

de ce nu te muti in vaslui daca nu-ti place iasu ? :))

Ieseanul suparat spunea...

Pentru ca in Vaslui stau doar Anonimii. :))