vineri, 16 iulie 2010

Cand o inmormanteaza pe Madalina Manole?


Astazi o inmormanteaza pe Madalina Manole, un eveniment asupra caruia presa nu s-a pus, inca, de acord. Mediafax spune ca ceremonia va avea loc la ora 13.00 iar Realitatea zice ca la ora 17.00.
Despre cat de mizerabil s-au comportat unele televiziuni sau publicatii aproape ca nu mai are rost sa discutam. Cititi protestul de mai jos:


Cazul mortii Madalinei Manole, tratat agresiv, cu iresponsabilitate si lipsa de deontologie in presa

Mai multe organizatii media (Centrul pentru Jurnalism Independent, Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Patronala a Editorilor Locali, Asociatia Profesionistilor din Presa Clujeana, Uniunea Jurnalistilor Maghiari din Romania si Conventia Organizatiilor de Media "condamna cu fermitate", intr-un comunicat remis joi, "modul agresiv, iresponsabil si lipsit de deontologie in care unele medii romanesti au tratat cazul mortii cantaretei Madalina Manole".

"Dincolo de nesocotirea dreptului la viata privata si a respectului datorat persoanei decedate, unii jurnalisti au incalcat brutal normele etice in ceea ce priveste relatarea jurnalistica in cazuri de sinucidere. Consideram ca deosebit de periculoasa si iresponsabila detalierea procedeului presupusei sinucideri, mergand pana la prezentarea publica a substantei chimice utilizate si a produsului comercial care o contine", se mai arata in comunicat.

"Conform articolului 12 din Codul deontologic unic al jurnalistlui, ",arata semnatarii.

"Nu in ultimul rand, consideratiunile pseudo-psihologice prezentate public drept "opinii" nu tin cont de aspectele patologice ale sinuciderii, ca manifestare a unei posibile depresii, plasand in mod automat vinovatia asupra victimei", mai sustin acestia.


Semnatarii comunicatului fac un apel la "factorii de raspundere editoriala sa puna capat practicilor de exploatare senzationalista a unor drame personale, chiar daca ele aduc in prim planul atentiei publice personalitati care se bucura de notorietate. Consideram ca astfel de practici sunt daunatoare atat pentru public, cat si pentru profesia jurnalistica, aflata in pierdere de credibilitate".

Un comentariu:

anna spunea...

e pacat ca sa sinucis copilul cand va creste mare va intreba de mama lui.Si stim cu totii ca lumea e rea si ii va spune ca Madalina (mama) sa sinucis!!!!! E TARE PACAT PACATTT!!!!!!!!!!!:((