miercuri, 7 aprilie 2010

Un Paste indoliat

Fata de 19 ani, spulberata de pe trecerea de pietoni, vinerea trecuta, a murit la spital. A scris presa inca de ieri. Dementul de la volan e fiul preotului din Galata. Prin februarie individul a mai bagat in spital o familie. Tot intr-un accident de masina, undeva in zona Romanului. Culmea, victimele erau un preot din Ruginoasa si familia sa.
Ma intreb doar un singur lucru: parintii lui Manole ce au de spus, cand in Vinerea Mare feciorul lor a omorat un om? Cica s-au saturat de el? Pai nu asa se procedeaza. Ala trebuia batut la cur de mic copil. Iar dupa ce a ajuns major trebuia trimis la munca.

Iata ce spune un martor ocular despre accident: "Fata a fost ridicata in aer, lovita initial de creanga unui copac. Apoi s-a izbit la pamint, mai intii cu capul. A inceput sa ii curga singe foarte tare si a venit un medic care trecea din intimplare prin zona. I-a facut masaj cardiac si a tinut-o in viata pina a venit ambulanta. Eram socati. Soferul masinii care oprise sa ii dea prioritate a tras pe dreapta, sa se linisteasca omul. Cel care a lovit-o nici nu a reactionat", a mai spus femeia." (Ziarul de Iasi)

Nici nu mai are rost sa comentam.

Pe celalalt dement, de la Craiova, care a batut un batran pentru ca traversa prea incet strada, procurorii l-au retinut abia dupa vreo patru zile si doar la presiunile opiniei publice. Ca n-ar fi avut probe, ca nu exista o relatie de cauzalitate intre bataie si infarct etc etc. Hai sa ne amintim cat de eficienta este Justitia din Craiova: cazul Covei, fiul fostului prefect si judecator, care era mereu scos basma curata de oamenii legii. Covei, ala care dadea muie la tot cartierul pe vremea cand era Iliescu presedinte. Ca tat-su era si mare grangure pe la PSD. Iar unchiu-su procuror.
Abia in toamna trecuta l-au arestat, ca deja se ocupa de falsificarea de carduri si multe altele.

Pe scurt istoria lui Covei este urmatoarea (sursa Realitatea.net):

În mai 2003, Iustin Covei, deşi minor, a ieşit la plimbare cu un BMW înmatriculat în Italia, fără a avea permis de conducere. A fost prins de poliţiştii de la Poliţia Rutieră, care i-au întocmit dosar penal.

În ianuarie 2004, fiul magistratului a fost reţinut de poliţişti, după ce a participat la un scandal cu bâte şi cuţite în cartierul craiovean Sărari. Dus la secţie, Covei a lovit un poliţist.

O lună mai târziu, Iustin Covei a urcat din nou la volan, de data aceasta într-un Mitsubishi înmatriculat în Germania. Din cauza vitezei şi a neadaptării la condiţiile de drum, tânărul a pierdut controlul volanului, maşina a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism care circula regulamentar.

În aprilie 2004, Iustin Covei a provocat un nou accident, întrând cu motoscuterul într-o maşină a poliţiei. Lui Covei i s-a întocmit atunci un nou dosar penal pentru conducere pe drumurile publice fără permis.

La sfârşitul lunii august 2005, Iustin Covei a fost reţinut de poliţiştii craioveni pentru că a batjocorit, în plină stradă, un tânăr. Covei a fost eliberat câteva ore mai târziu de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.

În ianuarie 2006, Covei s-a ales cu un nou dosar penal, pentru că în noaptea de Revelion a înjunghiat o tânără de 18 ani aflată la o petrecere. Încidentul s-a petrecut într-o garsonieră din Craiova. Dosarul s-a soluţionat cu NUP, după ce victima a declarat că a fost doar un accident nefericit.

O altă infracţiune soldată cu dosar penal a avut loc în iulie 2006. Atunci, Covei a agresat, pe stradă, un tânăr cu care avea un conflict mai vechi. În urma incidentului victima a avut nevoie de 25 de zile de spitalizare.

În decembrie 2006, Covei a mai provocat un accident rutier soldat cu avarierea maşinii.

Şi, nu în ultimul rând, anul trecut, pe 19 mai, Iustin Covei, a fost amendat după ce a înjurat mai mulţi poliţişti."


Asa ca, ce sa mai vorbim de Justitia din Craiova, care pare ca se afla la mana neamurilor lui Covei?

Niciun comentariu: