marți, 13 aprilie 2010

In sfarsit, Poli va ajunge acolo unde trebuie: in Liga secunda

In sfarsit poate anul asta scapam de gasca aia din Copou intitulata pompos echipa de fotbal. O adunatura de baietasi, platiti cu bani de la bugetul municipiului prin grija prea-marelui Nichita, inca primar al urbei. E normal ca primarul sa fie generos cu banii platiti de ieseni ca impozite si taxe si sa-si finanteze echipa la care tine mai mult decat la acest oras. Asa se intampla cand un baiat viseaza sa ajunga fotbalist ca sa poata impresiona fetele, dar.... nu-i dat oricui... asa ca a intrat in politica si impins de oameni cu cioc si ambasadori havanezi a ajuns primar.
Sper ca in vara sa putem sa ne bucuram ca baietii din Copou, stransi sub denumirea de club de fotbal, ajung sa joace la matineu in urmatorul sezon.
Trebuie sa recunoastem ca in ultimii 20 de ani n-au avut niciodata valoare de Liga I sau Divizia A (cum s-a numit o perioada buna). Au stat e acolo pentru ca ... asa-i in fotbal... daca te ai bine cu cei de sus.
Iesenii s-au cam saturat sa cotizeze pentru o echipa care inghite miliarde pe an in timp ce vreo 2000 de exaltati urla pe stadion si scuipa seminte. Nu vad de ce trebuie sa sufere un oras cu peste 300.000 de locuitori pentru moftul unui primar. Nu vad de ce firmele trebuie sa plateasca taxa pe sport la Consiliul Judetean si taxa pe sport la Primarie iar banii, in proportie de 90 la suta, intra in aceasta groapa numita club de fotbal.
Dupa meciul de aseara, cu Steaua, nu pot decat sa-i felicit pe fotbalisti pentru ca fac tot posibilul sa duca echipa acolo unde isi poate arata valoarea: in Liga II.
Ce pompos suna: LIGA II, cand de fapt e o intrecere intre niste cluburi de doi bani. Dar, oricum, fotbalistii merita sustinuti in acest efort constant al lor.
Banuiesc ca vor aparea si niste injuraturi de la suporteri, ca argumente oricum nu mai au.

2 comentarii:

Teodor spunea...

Ma uit cu nedumerire, la acest articol scris de tine si nu pot spune decat, ca regret pur si simplu faptul ca, expui un punct de vedere format gresit!
In primul rand, media spectatorilor la meciurile echipei de fotbal, este de peste 8000 de persoane.
In al doilea rand, echipa aceasta nu mai apartine municipalitati,intrucat are un finantator privat!
In al treilea rand, dupa cum stii,se spune ca aceasta este folosita ca, masa de manevra pentru castigarea mandatului de primar. Daca este asa, atunci cum a ajuns primar, daca numarul microbistilor care vin mereu la stadion este de 2000?

Poli Iasi spunea...

Cu astfel de articole nu riscati decat sa fiti penibil. Echipa nu este a primarului, este a intregului oras si trebuie sustinuta de toti, fiecare cum stie cel mai bine. Dar din moment ce exista oameni care realizeaza aceste articole, nu te mai mira nimic. Sa-ti fie rusine, "ieseanule" !