marți, 30 martie 2010

Guvernul Boc continua lupta impotriva elevilor

Guvernul condus de Milu Boc continua sa se lupte cu elevii si sa le traga lovitura dupa lovitura. Maiintai anul trecut a vrut sa opreasca programul Euro 200 prin care copiii din familiile cu venituri modeste puteau sa obtina o subventie la cumpararea unui computer. A renuntat la idee deoarece dadea prost in campania electorala. In schimb au de gand sa revina acuma cu o hotarare de guvern prin care pun o conditie care sansa multor copii de a intra in posesia unui computer.
Dupa cum scrie pe Mediafax "Hotărârea de guvern mai prevede însă că "în cazul în care familia are în proprietate bunuri mobile şi imobile care ar putea fi valorificate, se iau în considerare veniturile potenţiale provenite din valorificarea acestora".
Cum s-ar zice, daca parintii au o garsoniera in care traiesc cu doi copii si poate doar tatal are serviciu, nu vor primi acea subventie de 200 euro deoarece exista un venit potential. Adica pot oricand vinde garsoniera si creste venitul familiei.

De fapt, chestiunea este mult mai simpla: nici un copil din tara astra nu va mai primi acea subventie deoarece fiecare familie poate sa-si mareasca veniturile daca mama pleaca sa se prostitueze. Nu-i asa domnule BOC? Nu-i asa domnilor parlamentari pdl-isti de Iasi? E un potential venit.
Poate ca ar trebui sa angajeze si doi contabili ca sa tina evidenta veniturilor familiei, ca asa dorea deputatul Marius Spanu care a semnat lista ce sustinea acest aberant proiect de lege.
Mi se face greata de toti portocaliii de la Iasi. Cei mai multi sunt turisti politici, dati afara de pe la alte partide, in special de la PNL, si primiti cu usile deschise la PD. Vreti si o lista? O sa incep cu Mogos, ca el a fost primul, iar in 2004 l-au trimis pe bara. Acuma sunt activi in PDL urmatorii liberali: Dan Carlan, Dumitru Oprea, Marius Spanu, Nicusor Paduraru, Cristina Dobre. Cine doreste poate continua lista.

Un comentariu:

DANGA Marius spunea...

Costy Neagu, Constantin Sava Tomaseschi, Cristian Angheluta ...