sâmbătă, 10 ianuarie 2009

Marlanul de la TVR Iasi



Exista anumite obiceiuri marlanesti care inca mai sunt practicate de diversi indivizi din acest targ. E vorba de obiceiul de a arunca in mijlocul strazii zapada de pe trotuar sau din curte. Si asta mai ales dupa ce strada a fost curatata. Daca le spui ceva, indivizii te privesc de parca vrei sa le iei un drept care li se cuvine: dreptul de fi marlan intr-un oras european. Daca te plangi la Politie ca marlanii arunca zapada si gheata in strada si in felul asta pun in pericol traficul, esti trimis la plimbare. Ca oamenii in uniforme sunt platiti ca sa fluiere fetele pe strada. In rest nu-i intereseaza. Pe la primarie trebuie sa depuneti o plangere la care vi se va raspunde, nu-i asa, in termen de 30 de zile. Adica cele 30 de zile ale functionarului. Oare de ce nu le face la astia un termen de 40 de zile? Si coliva aferenta.


Ca sa ma intorc la marlanii din acest targ, astazi, sambata, pe la orele 14 si 20, in fata la TVR Iasi, un marlan cu halat albastru arunca de zor zapada si gheata in mijlocul strazii. Pana am ajuns acasa sa iau aparatul foto, nenorocitul isi terminase treaba asa ca am fotografiat doar urmele "muncii" lui pentru care, probabil, directorul TVR Iasi ii va da o prima grasa. Nu-i asa domnule director? Nu-mi inchipui eu ca directorul TVR Iasi se va osteni sa citeasca ce am scris si cu atat mai putin sa raspunda sau sa ia vreo masura cu marlanul care isi ia lunar leafa din banii publici, ca doar nu degeaba platim abonamentele la TVR.

Ma mai intreb daca inspectorii din Primarie vor lua vreo masura, deoarece fotografia e graitoare. Legea spune ca institutiile trebuie sa-si curate trotuarele din dreptul lor, dar nu cred ca aceeasi lege spune ca trebuie sa arunci in mijlocul strazii mizeria. MIZERABILILOR!!!!!!!!!!!



Un alt mizerabil, de pe Sararie, avand o casa situata inainte de intersectia cu Ralet, si-a aruncat si el zapada de pe casa direct in strada. Priviti si a doua fotografie. Ce oras frumos....

2 comentarii:

Marian Calinescu spunea...

traim in Romania, la ce sa ne asteptam...

Unknown spunea...

Nu lua numele marlan in desert... ce arati tu aici e o prostie infecta... marlan e un cuvant mult prea avansat pentru asta....
check out www.marlani.com si mai vorbim dupa aia...