miercuri, 17 septembrie 2008

Prostia nu-i doare pe prosti, ci pe cei care trebuie s-o suporte

Am stat o zi si am asteptat sa-mi treaca. Dar nu trece. Prostia nu-i doare pe prosti, ci pe cei care trebuie s-o suporte. Auziti ce spune primul fotbalist ratat ajuns primar referindu-se la situatia din Iasi: "Trebuie sa ne obisnuim. Sintem o metropola. In toate orasele mari se circula greu. Oamenii si-au cumparat masini. Se merge mult mai bine decit in Bucuresti, de exemplu".
Daca o astfel de afirmatie ar fi fost facuta de un om inteligent as fi fost de acord cu ironia. Din pacate afirmatia de mai sus a fost facuta cu toata seriozitatea. Nu stiu ce inseamna pentru cetateanul Nichita notiunea de metropola, dar daca Iasul poate intra in aceasta categorie, atunci ce putem spune despre Londra, Paris, New York, Istanbul, Dubai, Hong Kong ... si exemplele pot continua.
Dar daca totusi acceptam, prin absurd, ca Iasul este o metropola atunci are nevoie de un primar pe masura. Un primar care sa poata conduce o metropola.
Asa ca cetatene Nichita, poate te retinem si ai treaba pe la stadion. N-ar fi mai bine sa te faci primar peste stadion? Ca si asa i-ai pus nocturna din bani publici, echipa e finantata din bani publici si, in general, are prioritate fata de nevoile iesenilor. Un primar care nu circula pe jos ca sa simta pulsul orasului nu are ce cauta la Palatul Roznovanu.
Oare cetateanul Gheorghe Nichita are curajul sa stea macar o ora, intre 16.00 si 17.00, la intrarea pe pasarela spre Alexandru si sa le spuna soferilor ca asa se circula intr-o metropola? N-are curajul asta. Pentru asta iti trebuie prohab la pantaloni si COAIE. Ca idei au si prostii.

Later edit:

Din realizarile primarului care "este" inca patru ani:
Proiectele Primariei privind reabilitarea strazilor au fost respinse definitiv de CRESC
Incepe si nebunia din Tatarasi

2 comentarii:

pic spunea...

ca tot veni vorba....ei spun ca lucrarile din tatarasi nu vor dura mai mult de 2 luni? cele de pe arcu au fost incepute cu aprox 1-2 luni inaintea alegerilor si bineinteles ca nu sunt terminate.....vad zilnic muncitori cum stau cu fundul pe terasa blocului meu asteptand sa treaca timpul ca sa poata pleca acasa...in ritmul asta tot iasul va fi un santier.

Ana Sandu spunea...

Pe strada Tepes Voda si alte stradute de pe langa Club Motor au inceput sa schimbe bordurile si sa pregateasca trotuare. Asta in conditiile in care in zona se contruieste un complex de locuinte si strazile vor fi din nou stricate.

Recent am avut indrazneala sa sprijin o intrebare adresata la http://www.politicieni.ro/pagina-intrebare/80/#.

Toti cei 117 oameni au primit un mesaj in care li se tranmitea faptul ca au primit raspunsul ala idiot la intrebare, toate adresele fiind publice(vizibile in CC).

Peste 5 minute primim un mesaj in care isi cer scuze ca au facut publice adresele dintr-o "eroare".

Nesimtire la toate nivelele.