vineri, 16 mai 2008

Un raspuns despre credibilitate

Un cititor al blogului meu, Calin, imi lasa urmatorul comment la textul de mai jos:

"Mi se pare ca bannerul cu Oprea, afisat pe site`ul tau iti stirbeste din credibilitate. Tot acest lucru ma facea sa reflect de 2x ceea ce scrii, gandindu`ma ca ii faci campanie unui contracandidat de`al lui Nechita."

Probabil ca nu este singurul care gandeste asa. Tocmai de aceea le voi raspunde tuturor aici.
Ce inseamna credibilitate? Cineva care isi asuma un gest, un cuvant, o actiune este credibil sau nu? Am pornit acest blog cu un anumit motiv pe care il puteti citi mai sus. Nu ma intereseaza cine este sau ce culoare politica are primarul Iasului. Ma intereseaza cum arata Iasul. Iar drept dovada stau cele aproape 200 de texte si pozele care le insotesc.
Nu m-a rugat nimeni sa pun banerul cu Dumitru Oprea. Dar aceasta este optiunea mea in acest moment si mi-o asum. Am dreptul la o opinie. Eu nu pozez in ziar independent care sustine pe cei care platesc mai mult. Luati ziarele din ultimii ani si o sa vedeti cum presa (si nu ma refer la ziaristi - ci la patroni) are simpatii politice in functie de grosimea portofelului celui care cotizeaza.
Eu ii critic pe cei care administreaza Iasul in acest moment si ii voi critica si pe cei care il vor administra pe viitor. Pentru ca ma intereseaza cum arata acest oras, nu cine este primar.
Da, eu vreau sa ii dau o sansa lui Dumitru Oprea, desi la ultimele doua confruntari televizate a gafat fara nici o scuza. Ieri seara, la Realitatea, Alin Teodorescu l-a pus bine la punct.
In acest moment Dumitru Oprea are un staff de campanie care a pierdut controlul.
Afisarea banerului din partea dreapta nu-mi scade din credibilitate. Din respect pentru cei care ma citesc mi-am afisat simpatia pentru un candidat. Nu confundati aceasta cu simpatia politica. Aici e alta poveste.
As face campanie pentru cineva daca as fi platit pentru asta. Dar nu sunt. Dupa cum se poate constata nu am link nici pe blogul lui Oprea nici pe site-ul de campanie. Si nu am cerut vreodata cuiva sa facem un schimb de linkuri. Am postat in blogroll ceea ce mi-a placut, si am fost preluat de catre cei care au considerat ca merita sa ma aiba pe pagina lor. Un simplu banner nu inseamna campanie electorala. Cititorii mei sunt inteligenti si opiniile lor nu pot fi influentate de atata lucru.
De exemplu am un link spre blogul Madalinei Tudose care este liberala. Si o admir mult pentru cat suflet si efort pune in tot ceea ce face. Apoi, linkul meu se afla pe blogul ei. Dar asta nu ne impiedica sa avem pareri diferite despre cine ar merita sa ajunga primar.
Asa ca, draga Caline, credibilitatea tine de cat de cinstit esti cu tine insuti si cu cei din jur.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Ma bucur ca ai adus argumente impotriva acuzatiilor de tendentiozitate,acuzatii emise de subsemnatul.Constat ca articolele tale (aproape in intregime citite de mine)te absolva de orice forma de malitiozitate,dandu`ti totdata dreptul de a avea o opinie,fie ea si politica.Mi-a placut raspunsul tau(neasteptat de altfel)si deci,ne citim pe mai departe.

Ieseanul suparat spunea...

@Calin: ma bucur ca am reusit sa ma fac inteles. Iti multumesc si eu pentru ca mi-ai dat ocazia sa dau un astfel de raspuns.

Anonim spunea...

ai dat peste un cititor foarte intelegator. ciudat de intelegator.

de obicei sunt pusi pe scandal si incearca sa iti arate EI, de fapt cum sta treaba.

spor.

Madalina Tudose spunea...

In primul rand multumesc pentru apreciere.
Inainte de toate suntem cetateni indiferent de meseria pe care o practicam si suntem liberi sa sustinem pe cine dorim chiar daca gresim sau nu.

Ieseanul suparat spunea...

@Madalina: Ai perfecta dreptate. Simpatiile politice nu trebuie sa ne impiedice sa comunicam. Si sunt convins ca oricare partid si-ar dori sa aiba astfel de membri, cum esti tu.

Anonim spunea...

Faptul ca facem publicitate unor candidati, produse, servicii nu inseamna ca sustinem sau ca incercam sa convingem cunoscatorii. Sincer din punctul meu de vedere un banner publicitar inseamna o reclama pe un spatiu publicitar inchiriat.

Ieseanul suparat spunea...

@e-bogdan: eu nu inchiriez spatiu publicitar. in rest ai dreptate.

Anonim spunea...

Dupa parerea mea sincer ma enerveaza la culme oamenii care doresc o schimbare, dar o doresc asa peste noapte. Dureaza pana sa avem parte de ceea ce ne dorim, nu precum spune Gh.Nichita " Lucrurile importante au nevoie de timp" si oricum tot timpul o sa existe nemultumiti.
Sincer pana de curand eram convins ca voi vota OPREA, dar in ultimile zile am ramas dezamagit si de el si sincer am sa merg la vot si nu stiu pe cine voi vota dar nu voi mai vota pe actualul primar, voi vota pentru SCHIMBARE, iar schimbarea nu vine din partea domnului Nichita.