joi, 8 mai 2008

Pe cand un mars al carucioarelor cu bebelusi la Iasi?

O sa observati astazi ca presa relateaza despre un mars de protest al parintilor care au copii mici. Actiunea a avut loc la Cluj, miercuri, 7 mai. Oamenii au cerut, logic si firesc, respectarea dreptului de a circula pe trotuare.

"Peste 50 de cărucioare cu bebeluşi şi mămici au traversat centrul Clujului într-un marş prin care s-a cerut dreptul acestei categorii sociale de a folosi nici mai mult nici mai puţin decît trotuarele. Într-un oraş mai mult decît aglomerat, cu un trafic sufocant în cea mai mare parte a zilei, trotuarele devin locuri de parcare, iar momentan, la protestele clujenilor, autorităţile n-au găsit o soluţie, alta decît aceea de a-şi pasa responsabilitatea." (Jurnalul National)



Unii ma vor intreba ce legatura are cu Iasiul? Pai suntem in aceeasi situatie. Parcarile promise de primarul Gheorghe Nichita in urma cu patru ani au ramas doar o minciuna electorala. Pentru ca primarul Nichita, cel care habar n-are cum se circula pe jos prin acest oras de care isi bate joc de 4 ani, a considerat ca blocare trotuarelor de catre masini este o stare de normalitate. Iata de exemplu, in fotografia de mai sus, cum arata in timpul zilei un trotuar din centrul Iasului, aflat la 50 de metri de Primarie. Iar acesta este doar un exemplu.
Ma intreb ce ar putea sa le spuna primarul Nichita mamicilor care ies la plimbare cu bebelusii in carucior si sunt obligate sa circule pe carosabil? Pai n-o sa le spuna nimic deoarece este obisnuit sa arate ca este barbat doar pe terenul de fotbal sau in vestiarul de la Poli.

Apropo, ieri n-a avut curajul sa mearga la o confruntare televizata cu Dumitru Oprea. L-a trimis pe peremistul Neculau (lasati, nu-mi spuneti ca a trecut la PSD).

Domnule Nichita, sper sa te voteze macar galeria de la Poli, desi cred ca Ionut Popa a ar scoate mai multe procente decat dumneata, daca ar candida.

5 comentarii:

Politrucul spunea...

*Supăratule, problemele noastre s-au rezolvat. Nu ai văzut pliantele electorale ale lui Gigi? Omu' zice că face 5.000 de locuri de parcare dacă e reales.

Ieseanul suparat spunea...

@Politrucul: Nu ma fa sa rad ca mi se crapa buzele (:-)))

Anonim spunea...

Nu dezinformati, va rog. Nichita a promis ca face trotuare, nu parcari.

Politrucul spunea...

Măi anonimule, da' ce are dacă le face pe ambele? Doar e primar puternic şi a făcut atât de multe pentru urbea noastră în cei cinci ani, încât crezi că nu ar fi în stare să facă şi parcări şi trotuare? Eu nu pot să cred aşa ceva.. El e primarul nostru, el trebuie votat!Prostime, marş!

Anonim spunea...

vrem parcari
vrem parcari
vrem parcari

si asta rezuma dorinta mea momentan!
alte drepturi o sa imi cer in campanie