luni, 31 martie 2008

Am probleme cu net-ul


Societatea care imi furnizeaza serviciul de internet este intr-un fel de reorganizare. Culmea e ca nu sunt o retea de cartier, ci ditamai colosul, la nivel national. Si sunt o gramada de site-uri pe care nu le pot accesa. Nici blogurile nu le pot accesa. Cica adresa nu-i valida. Stie cineva de ce se intampla toate acestea?
Mai ales site-urile .com nu sunt valide. Se impun oare restrictii. Apare cenzura de la provideri?
Abia am reusit sa intru acuma pe blog. Si in timp de scriu asta, am vrut sa fac un update la AVG. Iar mesajul a fost incredibil: 'Internet connection has failed'. Iata si imaginea de mai sus. Nu e ciudat?

10 comentarii:

Anonim spunea...

Nenorocitii de la UPC isi bat joc de toti clientii. Nici macar la telefoane nu mai raspund. Bine ca stiu sa incaseze banii de la noi.

Anonim spunea...

Nu cumva sunteti de la fostul Mbit? Pentru ca eu si inca cineva, tot transferati de acolo la actualul Upc, am avut doua zile probleme si desi mi-am mancat o gramada de euro cu telefoane si rugaminti, nimeni nu mi-a zis care e problema si cand se rezolva.

Cand era vorba sa le dau bani, astia de la Upc ziceau 'dati-i aici'. Cand era vorba sa ii intreb de ce nu merge cum trebuie internetul imi ziceau 'mergeti la mbit'.

Mi-au dat niste numere de telefon la mbit, la care ori nu raspundea nimeni, ori suna ocupat. Am incercat la toate orele din zi din noapte. Adica eu dau bani, dar cand este vorba sa intreb si eu ca tot omul ce se intampla nu raspunde nimeni, se ascund ca sobolanii pe sub pamant.

In final a inceput sa functioneze, incetul cu incetul. Data viitoare nu mai merg la Upc, ci la Opc - si in viteza.

Ieseanul suparat spunea...

Ai perfecta de dreptate. Cei de UPC si-au batut joc de noi timp de vreo 3-4 zile. Iar la telefoane nu a raspuns nimeni. Cand am sunat la Bucuresti, cei de acolo mi-au spus ca nu apar in baza lor de date. Iar cu cei de aici, de la Iasi, nu prea ai ce discuta.

Adrian Manolache spunea...

mi s-a intamplat si mie de multe ori sa mearga numai site-urile .ro (si nici alea toate numai cele care au serverul in Romania). Oricum sa le fie rusine...ce ar fi sa ne ducem si noi sa platim abonamentul in loc de 450 de mii cum e normal de ex...sa ii dam numai 400 ptr ca serviciile lasa de dorit...ar veni si ti-ar taia netul cel mai sigur.

Traim in Romania totusi...si serviciile oferite sunt pe masura

Eu sunt Andrei spunea...

Si eu am avut problema, si am rezolvat-o fara incompetenta lor. Aveau probleme cu DNSu (pe langa faptu ca netul cadea din 5 in 5 min). Ptr cei care nu stiu despre ce e vb, e serverul care face legatura dintre www.numedesite.com si ipul siteului ( ex 55.313.222.32). Asa ca problema se poate rezolva prin editarea locala a unui fisier, unde poti sa faci tu niste atribuiri. Fisierul este in Windows\System32\drivers\etc si este vb de hosts (open with -> notepad). Aici trebuie scris ip [spatiu] adresa. Acuma, ca sa gasiti ipiu .. daca nu merge pingul din cmd in server (ptr ca noi dam tot ping www.google.com, si daca nu reuseste sa ii ia ipiu nu merge pingu) puteti folosi site-ul asta http://who.is/ (intrati direct cu 38.97.225.153 daca nu merge cu adresa, si dupa ce cautati un site, dati jos pana la extended information si aflati ipiu). Save file .. si refresh. Desi la mine s-au rezolvat problemele astea, m-am gandit sa va explic smecheria ptr ca nu se stie cand o sa aiba chef din nou sa se joace upcu cu noi .. si eu unu mi-am facut prea multi nervi.

Ieseanul suparat spunea...

@andrei: Multumesc pentru sfaturi. Sper sa le citeasca si altii care au nevoie de ele.

Anonim spunea...

ai cumva de la m.bit ?? eu am de la ei si multe site-uri nu-mi merg...acum nu-mi merge deloc netu' ..acum sunt conectat la o retea wireless a vecinului de sus prin laptop....si mor de frig in balcon...ca doar acolo il prind :)) ...

Gabriel spunea...

Lasa'ma sa ghicesc, Mbit/Upc ? Am exact aceeasi problema, telefonul lor (toate) suna ocupat.Upc, firma serioasa, ce mama naibii.

Eu sunt Andrei spunea...

numai la mbit este problema asta am obs (upc are net tot de la mbit, ciudata faza .. te'ai fi gandit ca UPC firma serioasa are netu lui). faza amuzanta, eram in corso la wireless si obs eu ca nu le merge netu .. umblu cu smecherii pe la routeru lor, nici o problema acolo. Vad eu totusi ca si ei au net de la mbit. Hehehe .. deci iar nu merge netu, si s'a rezolvat foarte usor cu smecheria de mai sus. Cat de mandru te poti simti atunci cand tu ai net si vezi inca 4 tipi cu laptorui care stau si se uita la tine de parca nu au mai intrat pe net de saptamani intregi, dar nici unu nu vine sa intrebe cum am reusit. Ptr studentii de la info este si mai simplu sa afli ipiu : te loghezi pe contul de pe fenrir (cu putty) folosind ip 193.231.30.197 in caz ca nu merge adresa, si din consola puteti da ping [adresa] si vedeti usor ipiu ca sa il puneti n fisier. E diferit de pingul din cmd ptr ca nu se opreste dupa 4 pinguri asa ca un ctrl z trebuie dat dupa ce ati prins ipiu. Bafta si sper la un net mai bun ptr noi toti .. ca m'am saturat de scris tutoriale cum sa faci legaturile manuale in caz de DNS cazut.

Anonim spunea...

Pazestete farate asta-i blestemul rablelor