marți, 1 aprilie 2008

Fereste-te de Pacalici! - campanie pentru vigilenta civica


Am primit pe mail, de la un prieten, un mesaj al lui Dumitru Oprea, fostul rector al Universitatii 'Al.I.Cuza', care pare ca s-a decis sa inceapa lupta pentru castigarea Primariei.


Iata si textul:

"(...) campania pentru vigilenta civica "Fereste-te de Pacalici ! De ce "Pacalici"? Pentru ca ceea ce se intampla in Iasi acum, la inceput de an electoral, seamana cu un vechi si drag joc de carti din copilarie. Va aduceti aminte? Cine alege Pacaliciul si ramane cu el, pierde jocul! Peste doua luni, partidele politice si candidatii acestora vor trebui sa puna cartile pe masa in "jocul" cu electoratul. Iar noi nu vrem ca iesenii sa traga din nou cartea fara noroc, sa ramana cu "Pacaliciul" in mana si sa piarda jocul pentru inca patru ani. Vom organiza saptamanal actiuni publice in care vom invita cetatenii Iasului si mass-media sa viziteze impreuna cu noi ceea ce consideram a fi "santierele electorale" ale primarului Gheorghe Nichita. Le vom marca, evident, cu "Pacaliciul". De asemenea, vom marca cu "Pacaliciul" actiunile prin care se incearca mituirea votantilor ieseni folosind propriii lor bani. Nu in ultimul rand, vom pune in evidenta pacalelile administrate iesenilor, de catre domnul Nichita, in campania electorala din 2004, prin promisiunile ramase si astazi fara acoperire. Astazi, in Primaria Iasi, minciuna are picioarele scurte si mainile pe cat de lungi, pe atat de adanc infipte in banul public. Iasul nostru e mizer, plin de datorii si de praful adunat cu meticulozitate vreme de aproape 5 ani, praf aruncat acum in ochii iesenilor, sub forma de promisiuni si pacaleli. Campania "Fereste-te de Pacalici !" este o invitatie deschisa, lansata iesenilor si celor din mass-media, la vigilenta si atitudine civica. Intrati in joc si feriti-va de "Pacalici" !

6 comentarii:

Vasilica spunea...

Foarte bine. Fix inainte de alegeri, data trecuta, s-a renovat parcul din fata blocului meu, iar pe pancarda scria clar ca e facut cu sprijinul unui ONG. Desigur, babele tipau in gura mare 'Nichita a facut parcu' parca el o venit si o dat la sapa. Acuma pe Bd. Socola s-au facut parcari, pentru ca s-a latit strada pe o parte si pe alta. Iar o fi vreo 2 babe care-l lauda pe nichita.

Eu votez cu oprea pentru ca-i ateu.

Electric Ladyland spunea...

Nu ti se pare ca esti cam radical?Nu vreau sa stiu ce ai scrie aici daca ai trai in Braila sau Galati.Zi mersi ca esti iesean :P

Ieseanul suparat spunea...

@Electric Ladyland: Nu sunt radical. Dar iti vei da seama de asta abia peste vreo 10 ani. Unul dintre lucrurile care ne diferentiaza pe noi doi este faptul ca eu muncesc si sunt obligat sa platesc taxe si impozite la Primarie, pe cand tu inca esti minora si nu stii ce inseamna acest lucru. Apoi, nu vad de ce trebuie sa compar Iasul cu Braila sau Galatiul. De ce sa nu-l compar cu Viena, Paris sau Londra. Sau macar cu Budapesta.
Dar te astept pe acest blog si peste 10 - 20 de ani sa vad daca vei mai gandi la fel. Te asigur ca iti vei schimba unghiul de perceptie.

3in1 spunea...

Minora?!?! Unde ?? =p~

Ieseanul suparat spunea...

@3in1: pe blogul ei scrie ca are 16 ani. Hai 17, ca informatia e de anul trecut.

3in1 spunea...

mmmm...minore.. =p~