sâmbătă, 5 ianuarie 2008

EON Gaz ne condamna la inghet. Iesenii intra in Ice Age

ASTAZI, 5 ianuarie, cei de la EON iar ne-au lasat fara gaz.
Eu raman sa primesc pe teava caloriferului buletinul meteorologic.

As fi vrut sa scriu in titlu "Criminalii de la EON" dar mi s-a parut ca ar fi nedrept fata de criminali. Macar aia te omoara si gata, s-a terminat. Dar celebtra companie care gandeste si actioneaza nemteste, pe numele ei EON Gaz Distributie continua sa isi bata joc de ieseni. La fel cum a facut pe 24 decembrie, in ajun de Craciun, cand aproape un oras intreg, al treilea ca marime din tara, nu a avut presiune in conductele de gaz. De ce? Din cauza competentilor din conducerea EON Gaz care stiu sa calculeze facturi dar habar n-au sa calculeze necesarul de gaz pentru Iasi.

ASTAZI, 5 ianuarie, cei de la EON iar ne-au lasat fara gaz.

De pe la 6 seara presiunea a scazut brusc. La fel s-a intamplat si pe 3 ianuarie. Si cine stie de cate ori se va mai intampla in iarna asta. Pentru marlania din ajunul Craciunului au primit o amenda de 30.000 lei de la OPC. Si ce daca. Cui sa-i pese. Isi scot banii din facturile pe care ni le vor trimite acasa. Au trecut deja doua ore si teava de gaz e moarta. Noaptea trecuta la Iasi a fost un ger cumplit. Minus 20 de grade. In noaptea asta se anunta tot vreo minus 15 grade. Cum s-ar zice, cei care nu au alte surse de incalzire decat centrala pe gaz metan, sunt condamnati la inghet.
Hai sa va spun ce anunta EON Gaz intr-un comunicat de presa de pe 17 decembrie: “Ca urmare a creşterii preţurilor gazelor naturale din import, preţul final al gazelor la consumatori va trebui să se majoreze cu circa 10 % începând din luna ianuarie 2008. O majorare de aproximativ 30 % este de aşteptat pentru întreg anul 2008”, a declarat Dr. Achim Saul, Preşedintele Consiliului de Administraţie al E.ON Gaz România, cu privire la subiectul majorării preţurilor gazelor naturale prevăzute pentru anul 2008.

Iata ce spunea competentul ministru al economiei si finantelor, Varujan Vosganian, in aceeasi perioada: "La enegie, in 2008, va exista o formula de pret prin care sa fie o crestere zero. in legatura cu gazul, avem discutii cu autoritatea de reglementare sa vedem ce formula vom gasi. Vreau sa spun insa ca acea aliniere a preturilor la cele din UE se va face dupa o formula care sa nu impovareze populatia. Cei care vor anunta preturile vor fi insa cei de la autoritatea de reglementare", a afirmat Vosganian. Tot atunci, ministrul a mai precizat ca in anul 2008 scumpirile la energie electrica si gaze nu vor depasi inflatia. Amintim ca tinta de inflatie estimata pentru 2008 este de 3,8% plus/minus un punct procentual. (citat de pe Hotnews) Vosganian a ajuns sa vorbeasca mai rau decat Vacaroiu.

Astia isi bat joc de noi, dupa ce au pus mana pe niste afaceri groase, la preturi de nimic, iar guvernantii ne mint in fata, cu nesimtirea liberala caracteristica.

Ca sa recapitulam, Iasul nu are presiune la gaz, astazi, 5 ianuarie. Dar are un ministru incompetent, Varujan Vosganian, ales senator de Iasi din partea PNL. Credeti ca pe Vosganian il intereseaza Iasul? Doar in masura in care de aici obtine mai multe voturi. Acest fost contabil din zona Focsanilor, care a trecut pe la mai multe partide pana a poposit in barca liberala a baronului Relu Fenechiu, isi bate joc de o tara intreaga, dupa cum se vede. Iata ce declara prin august, competentul Vosganian, in Romania Libera.

Nu-mi fac iluzii ca amenzile date de OPC vor rezolva problema nesimtirii celor de la EON. Doar in masura in care amenzile s-ar aplica direct angajatilor responsabili. Dar tare imi este frica de faptul ca va fi gasit un Acar Paun si la EON Gaz Distributie. Si stiti care e culmea? Cand faci o plangere la OPC trebuie sa precizezi impotriva cui o faci. Si normal o sa scrieti EON Gaz. Ca asa apare pe toate pliantele pe care le primiti acasa. Ei bine, EON Gaz nu are nici o treaba cu dvs. EON Gaz Distributie e societatea care va furnizeaza gazul. Asa ca faceti degeaba plangeri. Ca se duc unde nu trebuie. Doar suntem in Romania.
Dupa ce au lasat fara gaz metan aproape un oras intreg in ajunul Craciunului, cei de la EON nu au avut nici macar bunul simt sa-si ceara scuze in mod public. In pagina lor cu comunicate de presa se vorbeste despre "Programul educaţional „Gazul natural în casa ta”". Desi ar fi trebuit spus: Gazul in casa ta... ciuciu!!!





Ia cititi ce scrie pe site-ul lor:



Sau alta si mai buna: "Zilnic milioane de oameni din intreaga lume se bucura" de beneficiile energiei obtinute din gazul metan. Au dreptate. Oamenii din intreaga lume se bucura, dar nu si romanii. Nu te poti bucura ca ai ajuns la mana EON Gaz, o pravalie nemteasca care ne "face la buzunare".









Nu sunati la dispecerat la EON Gaz ca e ocupat in permanenta. Desi, iata si numarul de telefon, poate aveti mai mult noroc: 0232/266626.

Eventual mai puteti suna la Tg Mures, la EON Gaz Romania: 0365/403300. Macar asa ca sa-i stresati si pe competentii de acolo.

Sau mai puteti incerca la urmatoarele persoane de contact, pe post de purtatori de cuvant:

Franciska Zsigmond, Adela Boţan, Mihai Predulescu:
T: +40-365-403 310
F: +40-265-260 418

Sau ii puteti scrie vremelnicului senator Varujan Vosganian, la fel de vremelnic ministru, pe adresa de email de la biroul senatorial (platit din bani de la buget) situat in Copou: "VARUJAN VOSGANIAN" birousen5@yahoo.com. Ori ii puteti scrie pe adresa Biroul senatorului Varujan Vosganian (platit din bani publici): "Bulevardul Carol I, nr. 4, et. 2(cladirea Habitat Proiect). Si mai are si un numar de telefon: 0232/290200.

Si mai puteti suna la dracu'in praznic. Poate doar de acolo sa ne trimita ceva caldura de la cazanele lui Scaraotchi. Ca de la guvernul liberal primim exact ce afiseaza galeriile pe stadioane.

Ma opresc aici ca am obosit si deja imi este frig. Am 15 grade in casa, presiunea la gaz e aproape zero, centrala nu functioneaza, afara sunt minus 15 grade, e ora 21,00, iar pana dimineata mai e mult. Daca pana luni nu mai postez nimic, inseamna ca am intrat in "Ice Age". Asteptati dezghetul. Eu raman sa primesc pe teava caloriferului buletinul meteorologic.

Niciun comentariu: