vineri, 18 ianuarie 2008

Din aprilie se inchide Palatul Culturii


Am aflat acum cateva minute, de la un prieten, ca din aprilie se pune lacat pe Palatul Culturii. Se inchide cel mai important centru muzeal din Iasi, pentru a incepe lucrarile de consolidare si renovare. Asta ar inseamna ca cel putin 3 ani unul dintre cele mai importante puncte de atractie turistica din Iasi va fi doar o prezentare in ghidurile si site-urile turistice ori de cultura.

Vreau sa mai spun ca aceste lucrari ar fi trebuit sa inceapa din toamna lui 2006 (cand se discuta despre Proiectul Madison, transformat apoi in Palas). Acuma observam ca, in mod cu totul si cu totul intamplator, lucrarile la Palat incep aproape in acelasi timp cu lucrarile la proiectul Palas. Eu sunt naiv si nu cred ca exista vreo legatura. Doar o coincidenta...

Ca sa recapitulam, avem in schele Filarmonica, Teatrul National, Biserica Trei Ierarhi, Biserica Manastirii Golia (voi scrie un text si despre aceasta), Biserica Banu, Biserica Sf. Sava, Biblioteca Central Universitara "M. Eminescu" si altele de care nu-mi mai amintesc acum.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Si sa nu uitam Spitalul de Urgente ce poate fi considerat alt ,,monument " ce tine de istorie. Sau poate nu ?

Ieseanul suparat spunea...

Asa este.

"Spitalul Clinic de Urgenţe Iaşi funcţioneazã în clãdirile unui fost palat boieresc al familiei Ghica Brigadir construit la jumãtatea secolului XIX, construcţie înregistratã drept monument instoric şi de arhitecturã."
Mai mult se poate citi aici: http://www.spital-urgente-iasi.ro/index.php?pagina=istoric

sau mai pe scurt, intrati pe site-ul Spitalului de Urgenta www.spital-urgente-iasi.ro

Anonim spunea...

Si ar mai fi Spitalul militar si de ce nu, cladirea Garii Iasi, ambele in renovare de peste 10 ani. Pentru cineva venit in vizita, gara lasa o prima impresie greu de corectat. Din fericire lurcarile de renovare la Rapa Galbena s-au terminat, iar cele de la Biblioteca Eminescu par sa mearga intr-un ritm mai acceptabil. Dar e cam sinistru ca singurele locuri in care sa pot duce un pieten venit intr-o vizita scurta prin Iasi sa fie Mitropolia si Bojdeuca.

Ieseanul suparat spunea...

Multumesc pentru sugestii. Voi aborda si aceste subiecte.