luni, 28 ianuarie 2008

Cainii latra, asociatia trece...


Am gasit textul lui Paul Sava despre ceea ce s-a dorit a fi un protest al asa-zisilor iubitori de animale. Locul manifestarii: in fata Palatului Culturii. Persoane prezente: circa 50 - 60 si vreo 20-25 de ziaristi, politisti comunitari si jandarmi. Dar mai intai cititi ceea ce a scris Paul Sava despre manifestarea de duminica.

Acum jumatate de ora s-a incheiat protestul de la Palat. A fost pasnic, frumos organizat.Primul aspect negativ pe care il sesizez: aducerea unor copii carora li s-au dat pancarte a fost o miscare indrazneata. Stateam la un moment dat langa acesti copii si din cauza frigului si a vantului au cerut voie unei domnisoare, ce parea sa fie coordonatoarea lor, sa plece acasa. Nu li s-a permis. (citeste mai mult)

update (luni ora 23,50): Luni pe la pranz, Paul Sava si-a sters textul de pe blog. De fapt a sters toate textele. A lasat o singura insemnare: "Pierdut duminică fular portocaliu. Găsitorul să-l păstreze." Iar blogul a fost redenumit "Pierdut Forta". Pacat... Poate revine

Ce a lipsit de acolo? Pai tocmai cainii. Obiectul protestului. Mi-am mai spus de vreo doua ori parerea despre acest subiect. Intre timp, citind diverse comentarii, am gasit cateva opinii interesante. De exemplu, cineva spune intr-un comment pe Ziarul de Iasi urmatoarele:



"...cum se explica ca de ani buni de cand Asociatia Trifon colaboreaza cu primaria, decisupravegheaza (cel putin teoretic) activitatea cu privire la animale comunitare, se intamplaatatea atrocitati??? Cum se poate ca de atatia ani o asociatie care se ocupa chipurile deprotectia animalelor sa nu rezolve in nici un fel problema cainilor comunitari? Mai mult, de cedaca tot mai exista si alte asociatii, cum ar fi Clopotelul sau cea a doctoritei Nacu, Primaria nudiscuta decat cu Sf Trifon? Ceva ciudat este la mijloc si poate vom afla si ce. La intrarea inpadocul de la Miroslava scrie mare pe o tabla ca beneficiarul adapostului este asociatia "Sf.Trifon", adica toti banii care se baga de primarie acolo din bugetul local, sunt directionati inbeneficiul unei asociatii de protectie a animalelor. Oare nu ar trebui ca lucrurile sa fie tocmaiinvers, adica asociatia sa bage bani??? Poate ar trebui sa va puneti niste semne de intrebaresi apoi sa mai credeti in jocul pe care il fac in fata camerelor de luat vederi cele doua dne/drede la asociatie Trifon." (citeste mai mult)

Parerile mele le-am expus deja:

"Iubitorii de animale" au lasat cainii in strada

Cine sunt iubitorii de animale?

3 comentarii:

Anonim spunea...

si pe mine m-a surprins retragerea lui.cred ca florin ghetau stie mai multe decat noi...oricum imi placea in general cum scria tanarul portocaliu.e tare ciudata faza cu blogul lui...

Ieseanul suparat spunea...

Incerc sa cred ca nu l-a influentat rezultatul partial al sondajului postat pe pagina in care intreba: Sa sterg acest blog?

Anonim spunea...

nu, cred ca e altceva.nu stiu ce dar nu e nici din cauza sondajului si nici din cauza relatarii cu protestul de la palat.mi se pare straniu sa intri in blogosfera ca sa iesi cum a iesit dansul.le avea cu politica,poate de aici i se trage.nu stiu.pacat ca l-am pierdut.scria fain.poate revine cu explicatii,sa vedem.