miercuri, 28 noiembrie 2007

Un oras asediat de masini





Avem un oras, pacat ca-i locuit (vorba cuiva care spunea cam acelasi lucru despre aceasta tara). Avem un primar (al doilea in 18 ani) care este mai mult preocupat de fotbal decat de administratie. De aceea a si bagat cateva miliarde de lei intr-o instalatie de nocturna a stadionului (dar despre asta vom discuta altadata).


Avem un oras care a devenit, pur si simplu, asediat de masini. Avem strazi inguste si pline de gropi. Incepand cu ora 8,00 si pana seara pe la 18,00, incepand din Podu Ros si pana in Copou este un calvar sa circuli cu autoturismul. Mai mult, in primavara trecuta Primaria a platit vreo 6 miliarde de lei unei firme din Bucuresti care trebuia sa faca un plan de circulatie pentru strazile din centrul Iasului. Si au reusit... au reusit sa dea peste cap tot traficul. Se schimbau semnele de circulatie de trei ori pe zi. Pana la urma a ramas tot cum era. Cu unele foarte mici modificari. Pe strada Sf. Andrei s-a recurs la sensul unic spre Palat. Singura idee buna.


Pe strada Vasile Alecsandri nu se poate circula pe trotuar. Ori nu exista trotuare, ori sunt ocupate de masini. Si mai sunt o gramada de locuri in care cetatenii au ajuns sa circule pe strada deoarece trotuarele sunt blocate. Daca ajungeti prin Iasi, inarmati-va cu multe rabdare si umpleti rezervorul cu benzina. Sau mai bine incercati o plimbare pe jos. S-ar putea sa ajungeti mai repede acolo unde doriti.




3 comentarii:

Anonim spunea...

Daca ar fi asediat numai de masini ar fi bine. Dar mai sunt si o gramada de caini vagabonzi.

Anonim spunea...

Si mai sunt o gramada de prosti...

Anonim spunea...

Pe langa faptul ca sunt multe masini, nici strazile nu sunt intretinute cum trebuie. Dar 2008 e an electoral, asa ca sunt sigura ca Nichita va baga bani in asfaltari electorale.