joi, 23 mai 2013

Mircea Carp si Liviu Tofan, fosti ziaristi de la Radio Europa Libera, au lansat doua carti la Iasi

Joi, 23 mai, in Aula Magna a Universitatii „Petre Andrei” din Iasi, a avut loc o dezbatere cu participarea redactorilor Radio Europa Libera, Mircea Carp si Liviu Tofan, urmata de lansarea volumelor Aici Mircea Carp, sa auzim numai de bine!, de Mircea Carp, si Sacalul Securitatii. Teroristul Carlos in solda spionajului românesc, de Liviu Tofan, aparute recent la Editura Polirom.


Pentru multi români, Mircea Carp este glasul pe care l-au auzit ani la rind la „Europa Libera” sau „Vocea Americii”. Mircea Carp a fost seful Serviciului românesc al postului de radio „Vocea Americii”, iar ulterior director asistent la „Europa Libera”. La Editura Polirom a mai publicat „Vocea Americii” in România (1969-1978) (1997).
Liviu Tofan este jurnalist si cercetator al evenimentelor din timpul Razboiului Rece, pe care le-a trait ca redactor la Radio Europa Libera. Liviu Tofan a parasit România in anul 1973 si s-a stabilit in Germania, la München. Acolo a lucrat timp de 20 de ani la postul american de radio Europa Libera (RFE/RL), mai intii ca redactor de stiri. A devenit sef al serviciului de stiri (News Chief) in 1980, apoi director adjunct al Departamentului Românesc. Revenit in România dupa inlaturarea regimului comunist, Liviu Tofan a infiintat si condus pina in 1994 redactia din Bucuresti a Radio Europa Libera. La Editura Polirom a publicat A patra ipoteza. Ancheta despre o uluitoare afacere de spionaj (2012).
Niciun comentariu: