duminică, 10 februarie 2013

Urmariti pagina de facebook: Iasul iubeste teii

Urmariti pagina de facebook: Iasul iubeste teii.

Cititi argumentia celor care au creat aceasta pagina pentru a trezi constiinta civica a iesenilor de buna credinta pusi fata in fata cu deciziile abernate si criminale ale primarului Gheorghe Nichita si ale viceprimarilor Mihai Chirica si Sorin Danga.

"Argumentele care stau la baza tăierii şi înlocuirii teilor cu o altă specie exotică sunt nejustificate.
Primăria refuză să dezvăluie numele specialiştilor care au girat proiectul şi au impus anumite particularităţi pentru speciile de arbori ce au fost plantate sau se intenţionează a fi plantate pentru a se încadra în noua viziune asupra zonei.
Viceprimarul Mihai Chirica a declarat că acţiunea de tăiere a teilor va continua în zilele următoare indiferent de reacția opiniei publice.
Teii sunt un important simbol afectiv şi olfactiv al Iaşului, aceşti arbori fac parte dintr-un patrimoniu viu, ce se cuvine ocrotit indiferent de schimbările şi priorităţile politice şi suntem datori în faţa următoarelor generaţii să păstrăm nealterat acest patrimoniu."


Calin Ciobotari: "Prieteni ai teilor, nu mai sunteți singuri! Iată o parte din răspunsul organizației mondiale Greenpeace, sesizată de TeleM asupra a ceea ce istoria va păstra sub numele „teicidul de la Iași”... Detalii în emisiunea „Raport de caz”, de miercuri, ora 17.
„Greenpeace România sprijină cu putere protestul sutelor de ieșeni și diferitelor asociații împotriva tăierii teilor și solicită autorităților din Iași oprirea acestor acțiuni”Iata cateva comentarii de pe pagina "Iasul iubeste teii" ale cetatenilor ONESTI ai acestui oras condus de niste straini al caror scop este distrugerea.

odata in plus se dovedeste mentalitatea nedemocratica a trecatorilor administratori care se cred stapinii orasului si procedeaza in consecinta...
cam in aceeasi maniera au procedat si reprezentantii primariei inainte de 89 cind au taiat castanii de pe stefan cel mare (vis-a vis de gulliver),si anii trecuti cind au taiat salcimii de pe socola si i-au inlocuit cu niste tufe.la fel si pe nicolina unde au pus niste bete de mesteacan... si vor sa fie realesi...isi trateaza alegatorii drept prosti,nepriceputi,ei stiu ce fac...

sunt convins ca edilii Primariei ar putea sa faca lucruri mult mai bune pt Iasi decat sa se apuce sa taie niste copaci ce au devenit emblema orasului... (daca cumva este vorba de vreo afacere cu salcami chinezesti/japonezi... ar trebui sa stim si sa dezavuam) In orice caz teii Iasilor sunt ai tuturor... si deocamdata nu sunt un pericol de prabusire.

Cat de incompetenti pot fi jupanii si boierii Primariei....Ucigand trecutul ne ucidem pe noi insine. Teii au fost emblema orasului, emblema sufletului iesean. Cand am plecat in Statele Unite acum 20 de ani, mi-am luat cateva carti, Eminescu, si cateva frunze de tei. Nu exista nicaieri in lumea mare o strada Stefan cel Mare fie el si Nesfant umpluta cu teii de iunie....

Oare ce fel de iesean este acela care a fost in stare sa dea o dispozitie atat de impotriva firii? Iasul fara tei e ca si cum ar fi fara Palatul Culturii sau fara statuia lui Stefan cel Mare, sau fara Turnul Golia. Iasul fara mireasma teilor infloriti e ca cerul fara albastru si ca un cantec fara melodie sau ca Ticaul fara bojdeuca. Cum ati fost in stare, oameni buni, sa alegeti in fruntea voastra un om fara suflet de iesean?

SIMBOLUL orasului Iasi este TEIUL LUI EMINESCU. Dar Teiul lui Eminescu este un nume generic pentru toti teii. Daca acest loc are un parfum al lui, trebuie sa multumim teilor si cartilor, care-si amesteca miresmele in chip indicibil...Teii si cartile formeaza marca identitara a acestui spatiu, noi asa simtim, si ceea ce se intampla reprezinta nu doar o crima ecologica - plantele exotice nu e sigur ca se vor aclimatiza la noi-, ci un genocid cultural... Cu mic, cu mare, trebuie sa ne strigam revolta impotriva acestei actiuni despre care nu s-a suflat un singur cuvant in campania electorala... Orasul Iasi apartine POPORULUI ROMAN ETERN, si nu unei formatiuni aflate temporar la butoane...

Viceprimarul Mihai Chirica a declarat că acţiunea de tăiere a teilor va continua în zilele următoare indiferent de reacția opiniei publice.... oare Primaria nu ar trebui sa reprezinte opinia publica? Sau inteleg eu democratia prost?

Decât arătările alea exotice, mai bine ar pune păpuşoi, dau mai bine în Iaşi (aşa cum arată el azi) şi sunt şi mai familiari actualei administraţii locale.

coruptia si incompetenta bate viata.
Curtea de conturi si procuratura trebuie sa se sesizeze si sa verifice pe ce baza legala s-au taiat teii - care se pare ca intre timp s-au ars - si cu ce bani au fost cumparati si inlocuiti.
Se pare ca epoca lui Nichita - pe care de altfel l-am votat - se incheie rusinos.
V-as propune sa nu ne lasam pana nu obtinem demisiile viceprimarului si eventual primarului.


Niciun comentariu: