marți, 28 august 2012

Judecatorul Tudorel Toader va fi penibil cand va trebui sa le explice studentilor de ce a dat un VOT POLITIC in CCR in loc sa respecte legea

Ma intreb daca profesorului universitar Tudorel Toader, ajuns judecator la Curtea Constitutionala la propunerea PNL (Relu Fenechiu), nu-i va fi rusine sa se mai prezinte in fata studentilor dupa stupizeniile sustinute in ceea ce priveste decizia privind referendumul din 29 iulie 2012 privind demiterea presedintelui Romaniei.
Domnul profesor universitar Tudorel Toader, doctor in drept, afirma alaturi de alti doi mamuti comunisti numiti de Iliescu si PSD in CCR, ca referendumul trebuie validat deoarece .... si de aici incolo incepe o intreaga poveste in care incearca sa aduca la rang de adevar teoria uselista ca romanii care muncesc in strainatate nu trebuie luati in calcul la cvorum. Pentru aceasta, dl prof univ Tudorel Toader incearca sa creeze o confuzie in mintea celor care il asculta in ce priveste termenii de "domiciliu" si "resedinta".

"Predescu, Gaspar şi Toader precizează, în acelaşi context, că listele electorale permanente sunt definite prin prevederile art. 7 alin. 1) din Legea nr. 370/2004, pentru alegerea Preşedintelui României, în care se statuează că acestea "se întocmesc pe comune, oraşe şi municipii, după caz, şi cuprind toţi alegătorii care domiciliază în comuna, oraşul sau municipiul pentru care ele au fost întocmite".

"În sensul legii, starea de fapt (domiciliază) se suprapune peste starea de drept (au domiciliul), motiv pentru care cetăţenii români cu domiciliul ori reşedinţa în străinătate nu pot fi incluşi în listele electorale permanente, însă îşi pot exercita dreptul de vot fiind cuprinşi în listele electorale suplimentare. Prin urmare, includerea în listele electorale permanente a celor 1.101.809 cetăţeni români cu domiciliul ori reşedinţa în străinătate, la care se adaugă o parte dintre ceilalţi 1.468.369 cetăţeni aflaţi în aceeaşi situaţie, dintre care unii sunt minori este de natură să afecteze rezultatul referendumului", susţin cei trei judecători." (sursa: mediafax.ro)

Sunt convins ca daca un student la Drept face confuzie intre RESEDINTA si DOMICILIU, dl Tudorel Toader l-ar trimite sa mai studieze materia. In schimb dumnealui nu-i este rusine sa faca acest lucru.
Ca sa fiu mai exact, DOMICILIU face referire la adresa din cartea de identitate, iar RESEDINTA se refera la o adresa unde locuiesti temporar.
In fine, e prea mult de povestit.
Cert este ca domnul profesor universitar Tudore Toader va avea o jena cand va trebui sa le explice studentilor curiosi cum 46 la suta e mai mare decat 51 la suta.
Domnul profesor Tudorel Toader va avea o jena cand va trebui sa le explice de ce a vrut ca Curtea Constitutionala sa faca anchete in conditiile in care rolul ei este altul. Domnul profesor universitar Tudorel Toader va avea o mare jena cand va trebui sa le explice studentilor de ce Guvernul Ponta a considerat ca a organizat IMPECABIL referendumul, iar dupa aflarea rezultatelor a spus ca de fapt nu toti romanii au drept de vot.
Domnul profesor universitar Tudorel Toader va fi penibil cand va trebui sa explice studentilor de ce o persoana care are buletinul expirat isi pierde DREPTUL DE VOT

("Considerăm că listele electorale permanente nu pot cuprinde nici pe cei 512.379 cetăţeni români cu drept de vot ale căror acte de identitate au expirat, fără a fi reînnoite până în ziua votului. Aceasta deoarece, în sensul art. 2 lit. d) din Legea nr. 370/2004, pentru alegerea Preşedintelui României, actele de identitate trebuie să fie valabile în ziua votării.),

in conditiile in care CONSTITUTIA ROMANIEI nu spune acest lucru. Domnul profesor universitar Tudorel Toader va fi penibil cand va explica studentilor care este diferenta intre DREPTUL DE VOT si EXERCITAREA DREPTULUI DE VOT, doua notiuni clare, distincte chiar si pentru un magar.

Ma opresc aici desi ar mai fi fost multe de spus. Cert este ca, din punctul meu de vedere, domnul profesor Tudorel Toader va fi penibil cand va trebui sa le explice studentilor de ce a dat un VOT POLITIC in CCR in loc sa respecte legea.

Revin cu ultimele argumente de bun simt:

Guvernul Ponta a organizat impecabil referendumul (afirmatia lui Ponta)
Datele oficiale au fost oferite de BEC, publicate in Monitorul Oficial
Decizia CCR nu putea fi luata decat pe baza DATELOR OFICIALE DE LA BEC raportate la legile in vigoare.

Domnul Tudore Toader a judecat pe baza datelor NEOFICIALE raportate de lacheii lui Ponta si Antonescu care s-au jucat de MINIRECENSAMANTUL. Halal judecata facuta de un judecator.

Niciun comentariu: