duminică, 15 iulie 2012

Andrei Marga pare a fi agentul de PR al dictaturii de la MOSCOVA


Nici bine instalat la palatul Victoria, fostul rector Andrei Marga, din postura de ministru de externe, si-a exprimat, in mai putin de o luna, intentiile sale in ce priveste politica externa a Romaniei. Andrei Marga ca un vajnic lobbyst al Rusiei, a afirmat de mai multe ori ca trebuie sa ne intoarcem cu fata spe Rusi, ca Putin e mai competent decat liderii europeni, ca este prieten bun cu un fost ministru al lui Putin, acuzat de presa de la Chisinau ca ar fi fost agent al serviciului de informatii al armatei ruse.
Astfel, politica externa a guvernului Ponta a fost clara inca de la inceput: sa privim mai bine spre dictatura din Rusia decat spre UE.


7 mai 2012

Marga: Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa si de la noi sa fie la fel de competenti

"Ministrul desemnat al Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, luni, că Vladimir Putin este un om foarte competent si ar fi bine ca liderii din Europa si de la noi sa fie la fel de competenti.

"Am avut amandoi, cu domnul Crin Antonescu, ocazia sa fim primii vizitatori la Putin ca premier, acompaniindu-l pe premierul Radu Vasile. Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa si de la noi sa fie la fel de competenti. Doi prorectori conduc lumea: Putin si Ratzinger. (...) Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filipov (...)"


17 mai 2012

Marga: Trebuie să normalizăm relaţiile cu Rusia pentru că s-au răcit mai mult decât trebuie

"Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat că este pentru o normalizare a relaţiilor cu Rusia (...)
Totodată, el s-a referit şi la relaţia sa cu Vladimir Filipov, despre care a spus la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului că îi este prieten, iar acesta la rândul său era prieten al lui Putin.

Marga a spus că în vizita făcută la Moscova ca ministru al Educaţiei l-a cunoscut pe Filipov, pregătind împreună un acord bilateral referitor la echivalarea diplomelor şi a precizat că nu a avut cunoştinţă ca acesta să fie ofiţer GRU, serviciul de informaţii al armatei ruse, aşa cum s-a afirmat în presa din Republica Moldova."


28 mai 2012

Andrei Marga: Guvernul Ponta poate avea relaţii mai bune cu Rusia

"Ministrul de Externe Andrei Marga crede Guvernul Ponta poate avea relaţii mai bune cu Rusia şi spune că există deja în scrisorile trimise de la Moscova Bucureştiului „propoziţii semnificative" care sugerează „o relaţie mai amplă". "


Niciun comentariu: