joi, 21 iunie 2012

Senatorul de Barnova, Varujan Vosganian, reuseste sa scuipe pe memoria tuturor detinutilor politici care au avut curajul sa infrunte regimul stalinisto-comunist

Pentru ca tot e ziua dedicata lui Adrian Nastase, atunci o sa-mi dau si eu cu parerea. Ceea ce a facut Nastase nu a fost un gest de curaj ci unul de lasitate. Un barbat adevarat nu-si trage un glonte pe langa cap doar pentru ca JUSTITIA l-a trimis 2 ani la inchisoare, din care nu se stie daca ar fi stat macar unul. Adrian Nastase a aratat ca este COCOS doar cand se afla pe cai mari, altfel are un caracter tare ca fularul. Fularul pus la gat ca sa-i acopere zgarietura despre care presa turuie ca e o rana extrem de grava.
Sa nu uitam ca au mai fost cazuri de barbati care si-au tras cate un glonte in cap. Doi dintre ei chiar din Iasi. Un subprefect si un om de afaceri. Lor nu le-a tremurat mana.
Aproape toata clasa politica era ieri socata de decizia data de ICCJ. Politicienii erau socati nu de pedeapsa in sine, ci de faptul ca Justitia a priceput ca ii poate condamna pe toti nemernicii ajunsi in functii. Iar in acest caz, fiecare stie ca ascunde macar o mica minciuna in sertarul de acasa. Cei mai multi chiar s-au bucuart ca Nastase va ajunge dupa gratii, dar li s-a facut parul de lup pe spinare deoarece si-au dat seama ca oricand fostul premier le poate pregati un pat in celula lui.
Cei care au fost atenti miercuri, dupa ce s-a dat sentinta, au observat ca nici un coleg de la PSD n-a iesit cu vreo reactie in presa referitoare la decizia ICCJ. Nici Ponta, nici Iliescu, nici Hrebenciuc etc etc. Singurul care a ingaimat ceva a fost doar Vanghelie si socrul lui Ponta, Ilie Sarbu. Asta-mi demonstreaza ca stiau la ce sa se astepte. Asta arata ca nu-l aveau la inima pe Nastase, dimpotriva chiar jubilau la ideea ca ii vor trimite flori si urari la puscarie, mai ales de anul nou cu stramoseasca urare: La multi ani.

Astazi am citit aprecierile lui Varujan Vosganian, un senator de Barnova, aterizat in judetul Iasi de pe plaiurile vrancene. Ar trebui sa spun ca sunt uimit, dar nu este asa. Ce altceva putea sa vada Vosganian decat ca este un "gest de demnitate".
"Mie nu mi se pare că tentativa de sinucidere a fost gestul unui labil psihic ci, dimpotrivă, un gest de demnitate. Pentru Adrian Năstase, intrarea în închisoare ar fi însemnat un şir întreg de umilinţe, şi el n-ar fi putut să trăiască în acest fel”.


SERIOS???!!!

Asta inseamna ca pentru senatorul de Barnova, Varujan Vosganian, gestul miilor de detinuti politici care au mers in puscariile comuniste, dupa niste procese staliniste, nu a fost unul de demnitate. Detinutii politici care au avut coloana vertebrala si au preferat sa moara la Canal, la Sighet, la Ploiesti sau la mama dracului, nu merita respectati, pentru ca nu au facut gestul "de demnitate" sa-si traga un glonte pe langa cap.
Aceasta este opinia unui senator al Partidului National Liberal. Cred ca Bratienii s-ar suci in mormant daca l-ar auzi pe Vosganian. Bratienii au mers in puscarie cu fruntea sus si au fost umiliti fizic dar nu si-au frant coloana vertebrala pentru a mai linge un pic la ciolanul puterii, asa cum fac multi senatori actuali de la toate partidele.

PS: Trebuie sa reamintesc faptul ca pe vremea cand era ministru in Guvernul Tariceanu, Vosganian a spus: "Eu cred ca un demnitar, daca isi face datoria, oricat de multi bani ii dai e prea putin"

Un comentariu:

Anonim spunea...

exact.
Colegii din fostul partid al lui Nastase. Intre care si tanarul Iliescu au condamnat sau accepat condamnarea unor adevarati romani. Aceia au facut ani de munca silnica si nu au demonstrat "curajul" lui Nastase. Multi dintre ei au fost demnitari si intelectuali, profesori universitari si academicieni cu cu cariere mult mai reale decat a lui Nastase. Ei nu au fost umiliti in inchisori, umilinta ti-o asumi sau nu.