duminică, 15 ianuarie 2012

Revolutia duminicala la ieseni

Mare miting la Iasi. Vreo 100 oameni, adusi cu japca la ora 11,00 in Piata Unirii. Si inca vreo 100 care s-au oprit, cascand gura la furibunzii strigatori de slogane impotriva lui Basescu si a guvernului. Printre cei adusi cu japca am vazut angajati de la RATP, cativa lideri sindicali, cum ar fi gorneta de la SANITAS.... cum ii zice... Viorel si nu mai stiu cum... , sefa sindicalistilor din invatamantul cred ca universitar.... ii zice tot cu V.... Violeta Amariei, un fel de lider de sindicat de la RATP care se zdruncina de-i sareau suncile, ceva baieti veseli din Galeria lui Poli, din aia cu vuvuzeau in freza, si persoane importante din Primaria lui Gheorghe Nichita. Destul de importante,  niste sefi care probabil primisera ordin de serviciu sa iasa la mitingul spontan din Piata Unirii, ca sa iasa numaratoarea cat de cat mai umflata. Mi-a promis cineva si niste poze. Cum le am, cum le dau drumul aici.
Se mai aflau ca gura casca fostul subprefect Etcu, fostul prefect Rusu Banu, multa presa, jandarmi, politisti, politisti deghizati in gura casca si baieti cu casca in ureche de la Banca Agricola care masurau si fotografiau totul.
NU stiu cat de autorizat era mitingul dar cei care se zdruncinau mai tare asteptau sa le soseasca intariri. Adica ii asteptau pe liberalii care isi stabilisera punctul de plecare in Piata Palatului. Cica Tineretul liberal. Asa o fi fost. NU erau nici acolo multi. Vreo suta cincizeci de oameni.
Inca de vineri, liberalii anuntasera mitingul in Piata Unirii. Apoi s-au razgandit si au spus la Palat. De ce oare? Simplu: pesedeii deja se gandisera sa faca ei o adunare in Piata Unirii. Iar marsul liberalilor e Stefan cel Mare ar mai fi adunat cativa nemultumiti care s-ar fi lipit la grup dn placerea de a tipa pe strada Jos Basescu si Sus Arafat. Si uite asa, s-a nascut Rivolutiunea duminicala la ieseni, care apoi s-au retras fiecare pe la casele lor sau prin bodegile din targ ca sa sarbatoreasca inca o actiune politica, ca la noi la Iesi iunde se stie deja... cele mai reusite revolutii se fac la berarie.

PS: Cel care mi-a promis pozele mi-a spus ca la mitingul din Piata Unirii a fost prezent si Nichita. Eu nu-l cred... dar zice ca are dovada. Abia o astept.

Niciun comentariu: