sâmbătă, 26 februarie 2011

Ce castiga deputatul Petru Movila daca iese legea cu cartelele prepay

Deputatul portocaliu de Iasi, Petru Movila, fostul baiat de mingi si sofer la cabinetul fostului senator Vasiliu, are o problema. Nu o sa ma refer la mariajul facut in secret in toamna anului trecut, cand si-a luat si nevasta si copil in acelasi timp. Oricum nevasta lui, un fel de doctoreasa de prin targ despre care gurile rele spun ca nu se da in laturi de la nimic ca sa-si atinga scopurile, e doar acoperire pentru a da bine in fata electoratului. Oricum nu prea se mai vad in ultima vreme, iar doamna doftoreasa nu mai sofereste pe VW-ul deputatului.
Asadar, deputatul Movila va propune un proiect de lege prin care utilizatorii de cartele prepay sa fie obligati sa-si declare datele personale. De ce? Pentru ca anul trecut peste 90 la suta din apelurile la 112 au fost false si realizate de pe telefoane cu astfel de cartele. Asta inseamna, pentru o minte inceata ca a mea, ca 90 la suta din interventiile de anul trecut a ambulantelor, pompierilor si SMURD-ului au fost de aiurea. Pai daca era asa, inseamna ca din 100 de drumuri pe care le facea o ambulanta zilnic, 90 erau plimbari de aiurea. Ori acest lucru nu reiese nici macar din statisticile serviciilor respective.
Mai mult, deputatul Movila are o grija fata de criminalitatea organizata, trafic de persoane si droguri etc etc, spunand ca traficantii folosesc cartele prepay. Mare grija, dom'le. In legatura cu scandalul de la Vami, in legatura cu spagile care se percep in spitale, in legatura cu parlamentarii spagari, cu parlamentarii care au afaceri cu statul si asa mai departe, deputatul Movila nu are nimic de spus. N-am vazut vreodata vreo opinie de-a sa in legatura cu cele enumerate mai sus.
Sa presupunem ca legea intra in vigoare. In aces caz, ce-i opreste pe traficanti sa cumpere cartele prepay care sa fie inregistrate pe numele a tot felul de boschetari, mosnegi etc etc? Sau, daca ti se fura telefonul cu cartela prepay ce control mai ai tu ca cel care l-a luat nu va face vreo pozna? Ca firmele de telefonie iti suspenda doar cartela de pe abonament.
Ca sa ma intorc la interesul lui Movila. Imi este clar ca nu apelurile false la 112 sau criminalitatea organizata este principala grija a deputatului portiocaliu de Tibanesti - Iasi (apropo, este semnal la Tibanesti?). Deputatul Petru Movila face jocurile cel putin a unei companii de telefonie. O astfel de lege este doar in avantajul operatorilor de telefonie mobila. Nu stiu care dintre ei. Poate toti. Este clar, in acelasi timp ca cine va beneficia de aceasta lege va trebui sa cotizeze la pusculita de partid sau, de ce nu, poate chiar la pusculita deputatului portocaliu care este in campanie electorala pentru castigarea sefiei organizatiei PDL Iasi. Apoi sa nu uitam ca vin alegerile din 2012, ceea ce inseamna alti bani, alta distractie. Asadar, deputatul Movila are nevoie de sponsori, ca pe plan local gaseste cam greu. E mare inghesuiala la luat bani de la firmele iesene, iar Movila nu este chiar in pozitia de a merge cu santajul sau cu cascavalul pe la agentii economici ieseni. Sunt altii mai buni decat el, care au in mana ceva sfori de pe la guvern.
In poza de mai sus priviti cum merge deputatul Movila atunci cand este si nevasta cu el (foto TeleM).

2 comentarii:

drog spunea...

iti dai seama... cat a gandit el legea asta:-j

Ieseanul suparat spunea...

@drog: Te-ai prins. Am aruncat si eu o petarda. Ca tot se poarta scenarita in Romania.