miercuri, 5 ianuarie 2011

Noua Lege a Educatiei ii supara pe incompetenti si pe baronii sindicali

Dupa cum era de asteptat, noua Lege a Educatiei a starnit scandalul. Androneasca este nemultumita desi uita ca in scandalul cu Fabrica de diplome Spiru Haret, a facut drepti atunci cand a tipat la ea primarul analfabet Marean Vanghelie. Halal ministresa.
Sincer, il admir pe Funeriu pentru curajul de a se lupta cu mafia din invatamantul romanesc. Pentru ca, exact ca si in sanatate, in invatamant este o mafie. Eu ca parinte, eu contribuabil, nu am nici un drept. In schimb ei, cei care conduc destinele invatamantului pot sa taie si sa spanzure dupa bunul plac.
Acum cativa ani, copilul meu trebuia sa intre in clasa I la un liceu din Iasi. Invatatoarea mi-a spus in fata: mai intai platiti fondul scolii si abia dupa aceea vi-l primesc. Fetita unei cunostinte a mele a reusit sa treaca de examenul de preselectie pentru clasa a V-a la Liceul Negruzzi. La prima sedinta cu parintii s-a stabilit fondul clasei: 10 milioane lei vechi. Cine nu rezista financiar trebuia sa-si mute copilul la alta scoala.
Sa nu uitam ca liderii de sindicat din invatamnt au incasat bani ca profesori, desi n-au mai trecut pe la catedre nici macar de pofta. In acelasi timp incasau si bani de la sindicat. Iar activitatea lor de sindicalisti era de o impotenta stralucitoare. Vezi cazul Izvoranu.
Un alt impotent lider sindical, Marian Pop, spunea ieri ca "daca parintii unor elevi nu sunt multumiti de actul de predare, iti poti pierde pozitia permanenta in scoala. ... Finantarea per capita ne motiveaza sa avem cat mai multi elevi, indiferent de performantele lor scolare. Consecinta este incurajarea unei munci intelectuale superficiale notate maxim."

Ii spun acestui cap sec din invatamantul romanesc ca un profesor exigent si corect va fi intotdeauna apreciat de elevi si de parintii acestora. Care este problema invatamantului romanesc? PERFORMANTA! Liderii de sindicat pleaca in concedii atunci cand se dau examele de titularizare sau de suplinire si notele obtinute de candidati sunt dezastruoase. Atunci nu spun nimic. In schimb se irita cand se decide inchiderea unor scoli din mediul rural in care exista mai mult personal decat elevi.
Tovarasul Pop Marian vrea sa traiasca intr-un sistem capitalist dar vrea o finantare si o plata ca in sistemul comunist.
Societatea romaneasca refuza sa vada un lucru evident: de aproape 20 de ani exista aceiasi lideri sindicali, niste indivizi impotenti intelectual, care in afara de a ameninta ca scot oamenii in strada nu mai stiu altceva. Iar cu scosul oamenilor in strada si-au dovedit si mai mult impotenta sindicala. De fapt, liderii sindicali au devenit mai degraba niste baroni sindicali. Multi dintre ei au afaceri grase iar lupta sindicala este un teatru ieftin pentru prostii care cred in ei.

Niciun comentariu: