duminică, 25 iulie 2010

Cum si-au batut joc de pensionari, de Invatamant si de Sanatate, PSD si PNL

Scurta mai este memoria romanilor. Au uitat cum in 2008 PSD ii punea sula in coaste lui Tariceanu ca sa majoreze pensiile. Liberalii voiau s-o faca de la 1 noiembrie iar pesedistii au cerut de la 1 octombrie. Altfel, Tariceanu lua o motiune in freza si se ducea dracului cu guvernul lui cu tot, in acea toamna electorala, si ar mai fi pupat locuri in Parlament cand isi vedea Antonescu ceafa.
Ce spunea la vremea aceea Marian Sarbu, vajnic luptator in partidul Prostanacului: "Creşterea punctului de pensie cu 20% de la 1 noiembrie, aşa cum doreşte Guvernul, şi pe care o prezintă sub titlul de majorare a pensiilor, nu reprezintă decât o păcăleală. Dorim să forţăm, să impunem Guvernului o corecţie: această creştere de 20% să se facă începând cu 1 octombrie", a arătat Sârbu.
Astazi, vajnic turist politic, fugit de la PSD din motive de Pontanac si ajuns mare sefut la UNPR, acel partid al frustratilor din Parlament, Marian Sarbu continua sa peroreze pe aceeasi placa: pensionarii. "Noi credem că, aşa cum Banca Naţională discută acum în legătură cu pensionarii şi cu fondul de pensii, în termeni strict contabili, nu putem fi de acord cu o astfel de abordare şi credem că, în continuare, pensionarii merită toată atenţia..."
In 2007 ministrul Muncii la acea vreme, Paul Pacuraru, spunea ca pensionarii vor primi mai multi bani de anul viitor, insa din 2009 va fi treaba urmatorului guvern sa gaseasca resursele financiare. De fapt, la ce ne puteam astepta de la un tip care pana din 1975 si pana in 1990 a fost "sef birou invatamant, sef birou retribuire la Centrala Industriala Navala-Galati" potrivit propriului cv.

Asta a fost esenta guvernarii liberale: "dupa noi, potopul".

Incercad sa raspunda in 2008 solicitarii PSD, acelasi Pacuraru "a declarat, la sfârşitul lunii august, că majorarea valorii punctului de pensie cu 20 la sută de la 1 octombrie, aşa cum solicită PSD, ar însemna transferuri suplimentare de la bugetul de stat şi afectarea altor domenii, cum ar fi sănătatea, educaţia şi infrastructura."

Cum s-ar zice atat PNL cat si PSD au stiut de atunci ca pentru sustinerea maririi pensiilor (ca doar pe pensionarii ii mai puteau prosti ca sa le ia voturile) va fi afectata SANATATEA si INVATAMANTUL.

Cititi ce spunea si Geonica: "Geoană a precizat, după întâlnirea cu premierul Călin Popescu Tăriceanu şi cu membri ai Guvernului, că PSD susţine că 1 octombrie este data corectă pentru majorarea pensiilor, deoarece factura la utilităţi şi scumpirile afectează pensionarii. El a menţionat că, în urma discuţiilor purtate marţi seară, la care au particpat şi ministrul Muncii şi cel al Finanţelor, Guvernul a acceptat devansarea majorării pensiilor pentru 1 octombrie. "

Asta ca sa nu existe dubii ca ar fi fost de acord si senatorul barnovan, Vosganian, fost ministru de finante, cel care crede ca un demnitar merita oricat de multi bani.

La vremea aceea liderii de sindicat care se dau coltosi de vreo 20 de ani, n-au sarit in sus sa spuna: "Stati asa, ca nu-i corect." N-au facut-o pentru ca afacerile lor erau prospere. Mai ales afacerile liderilor sindicali cu statul.
Liderii de sindicat din Sanatate si Invatamant ar trebui sa iasa in fata propriilor membri care cotizeaza la leafa lor si sa le explice ce faceau in 2008? Pe cine sustineau. Ale cui interese le urmareau? De ce liderii confederatiilor sindicale nu-si declara averile lor si cele de pe numele neamurilor lor.
Un lider de la Iasi a cumparat impreuna cu neamurille lui doua etaje de la un camin al societatii la care lucra. O societate falimentata de tot felul de babuini care au pus mana pe ea in timpul guvernarii PSD si au ingropat-o pe vremea liberalilor.

(Cred ca iar o sa apara un simpatic internaut care sa ma acuze ca sunt platit de portocalii)

Si un mic supliment de pe money.ro: "Fondul de salarii din sectorul public creştea extrem de mult în 2008 faţă de anii precedenţi. În 2006 era de 27,6 miliarde de lei. În 2007 creştea la 33,7 miliarde de lei, pentru ca în 2008 să sară la 45,6 miliarde de lei. "
Iar cei mai multi bani s-au dus spre aparatul functionaresc din administratie.

Niciun comentariu: